fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La locul de muncă probabil că ai ieșit cel puțin o dată în viață cu echipa ”la bere”. Dacă nu ați ieșit la bere până acum, probabil cu acest pas trebuie să începeți. E natural, ușor de organizat și pe placul tuturor, fiind o formă standard de team building.

Dacă, însă, sunteți la a zecea ieșire la bere și simți nevoie să îți scoți colegii din rutină, iată câteva idei pe care le-am testat și din care te poți inspira, în funcție de tipul colectivului, de pasiunile comune, de anotimp și de numărul de participanți. 

Înainte de a lua o decizie, îți recomandăm să alegi 2-3 variante pe placul tău și să faci un scurt survey, pentru a testa numărul de doritori pentru fiecare dintre ele. Acest lucru te va ajuta să iei cea mai bună decizie. De asemenea, majoritatea activităților pot fi combinate cu o ieșire la bere după, pentru a nu strica tradiția. 😊

Te avertizăm că, cel mai probabil, la început nu vei avea la fel de mulți doritori ca și în variantele clasice cu care sunteți obișnuiți. Nu dispera însă. Cheia constă în perseverență. După prima experiență, cei mai mulți colegi care au refuzat inițial și află de la participanți cât de bine s-au simțit te vor întreba ”Când mai organizezi o ieșire? Am ratat-o pe prima și îmi doresc și eu să vin!”

De asemenea, ia în considerare

  • preferințele variate
  • restricțiile medicale
  • diverse temeri 
  • limite financiare ale oamenilor

 și încearcă să nu fii prea insistent în a convinge oamenii să participe la aceste activități și să nu îi forțezi să ofere explicații în cazul unui refuz.

1. Bucurați-vă de câteva ore de relaxare la SPA

În funcție de orașul în care te afli, este posibil să cunoști o piscină, un parc acvatic sau un centru spa potrivit pentru această activitate. Nimic nu se compară cu sunetul de cocktailuri care se ciocnesc pe marginea piscinei. În plus, experiența vă va da senzația că ați petrecut un concediu împreună. Activitatea poate dura de la câteva ore la o zi și costă 50-200 lei/persoană în funcție de locație.

Tips
  • le oferi o experiență deosebită de team building, cu senzație de vacanță
  • transmiți un mesaj de încurajare a unui stil de viață sănătos pentru minte și corp
Warning
  • unii colegi ar putea să considere prețul prea mare
  • unele persoane, în special doamnele, s-ar putea să nu fie foarte dornice să fie văzute în costum de baie de către ceilalți colegi
Resurse utile

Dacă locuiești în București, preferatul nostru este, de departe, Therme. Chiar și dacă nu locuiești în capitală îți recomandăm o excursie cu această destinație, pentru că experiența este deosebită.

spa teambuilding

2. Evadați împreună într-o experiență Escape Room

Industria escape room-urilor s-a dezvoltat foarte mult în România în ultimii 5 ani, motiv pentru care în prezent găsești destul de ușor un astfel de loc dacă locuiești într-un oraș mare. În general, experiența durează o oră, este potrivită pentru echipe de 3-4 persoane și costă 40-60 lei/persoană. 

În București există și posibilitatea unei experiențe mai complexe, pentru 10 persoane, care implică evadarea din 2 camere oglindite în sistem competițional. Prin urmare, dacă numărul colegilor tăi este mai mare, poți suna la un centru mai mare care oferă astfel de experiențe și să rezervi mai multe încăperi, transformând întreaga experiență într-o competiție între echipe

Te avertizăm, însă, că experiența unui escape room creează dependență și, în scurt timp, vă veți aventura în a le încerca pe toate! Există oameni care fac excursii prin mari orașe ale lumii doar pentru a încerca experiența escape room din respectivele locuri. Să nu spui că nu ai fost avertizat!

Tips
  • le vei oferi o experiență deosebită de team building
  • distracția este garantată, combinând competiția cu colaborarea și cu provocarea mentală
Warning
  • numărul mic de participanți care au acces într-o încăpere
  • experiența într-o încăpere e one time only: prin urmare, odată ce ai evadat dintr-o încăpere nu vei reveni, pentru că deja cunoști indiciile și nu mai e distractiv. Deci asigură-te că niciunul dintre membrii echipei nu a mai fost în camera din care vă propuneți să evadați.
Resurse utile

O resursă bună de documentare o reprezintă site-ul celor de la Escaperooms Master https://www.escaperoomsmaster.com/escape-rooms-in-Romania/ . Vei afla aici tot ce trebuie să știi despre escape room-uri în mari orașe din țară.

escape room teambuilding

3. Lansați-vă într-un atac printr-un joc de paintball

Ce modalitate mai potrivită de a elibera toate tensiunile din echipă decât într-un mediu controlat, cu echipamentele potrivite și cu muuulte bile pline cu vopsea? Da, experiența unui joc de paintball este alegerea perfectă pentru o distracție garantată! În plus, este potrivită pentru echipe mai mari. O experiență poate dura 15-60 de minute și costă 50-100 lei/persoană, în funcție de locație și de numărul de participanți.

Tips
  • combini competiția cu colaborarea și realizezi strategii de luptă
  • 20-30 de oameni se pot juca împreună, în același timp
Warning
  • în timpul verii, echipamentul de protecție este foarte călduros
  • în cazul în care se trage de la apropiere, persoanele cu pielea sensibilă pot rămâne cu vânătăi
Resurse utile

Ideal este să cauți pe internet o locație de paintball din orașul tău. Pentru a-ți face o idee despre joc însă, îți recomandăm să citești mai mult despre cum să organizezi o ieșire reușită la paintball.

paintball teambuilding

4. Faceți o vizită educativă

Când ai fost ultima dată la un muzeu, la zoo sau la grădina botanică în orașul tău? Le-ai vizitat pe toate? Dar la o fabrică? Îți mai amintești excursiile cu colegii de școală la muzeu? Dacă ai copii, probabil că ești familiarizat cu conceptul de ”școala altfel”. 

Ei bine, noi credem că și adulții se pot bucura de o experiență tipică școlii altfel chiar în propriul oraș. Spre ecemplu, o vizită la un muzeu din oraș pe care nu l-ați mai văzut din perioada în care erați școlari vă va face să vă simțiți din nou copii, să fiți mai deschiși, mai amuzanți și mai veseli. În plus, veți învăța ceva nou cu siguranță!

Tips
  • experiența este foarte ieftină: majoritatea biletelor la muzee costă câteva zeci de lei, iar o vizită la o fabrică poate fi chiar gratuită
  • activitatea este ușor de realizat de către oricine, deci poți găsi mulți colegi doritori
Warning
  • în funcție de oraș, de muzeu, dar și de personalitatea fiecăruia, unii oameni se pot plictisi la o astfel de ieșire
Resurse utile

Cu un search rapid pe internet vei găsi programul muzeelor din orașul tău, lista fabricilor din zonă, programul de funcționare, persoane de contact și orice mai ai nevoie.

galerie arta team building

5. Mergeți la un spectacol împreună

Fie că vorbim despre teatru, operă, operetă, un concert sau un spectacol de improvizație, oportunitățile sunt nelimitate! Și nimic nu unește oamenii mai tare decât amintirea unui spectacol memorabil văzut împreună. Desigur, prețul variază în funcție de spectacolul ales.

Tips
  • ai o mulțime de opțiuni care îți permit să variezi propunerile până când câștigi o majoritate

 

Resurse utile

În general, reviste precum Șapte seri sau Zile și nopți vă vor oferi suficiente informații încât să alegeți ceva potrivit.

teatru team building

6. Mergeți la cinema

Îți imaginezi o sală de cinema plină de oameni pe care îi cunoști? Nu-i așa că atmosfera ar fii cu totul alta? Această activitate este ideală pentru grupuri cât mai mari de oameni. Trebuie doar să alegi un film care are șanse mari să fie pe placul majorității. De asemenea, nici prețul nu este mare (20-30 lei/persoană).

Tips
  • e ușor să îți convingi colegii să participe la activitate
Warning
  • e dificil să gestionezi înscrierea oamenilor, cumpărarea și distribuirea biletelor, în condițiile în care la un număr mare de oameni există și posibilitatea de modificări succesive ale numărului necesar de bilete
Resurse utile

Intră pe site-ul cinemagia și vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

spectacol team building

7. Cățărați-vă în copaci

Experiența trăită în parcurile de aventură prin cățărare este de neegalat. Adrenalina pe care o simți pe tiroliană te va face să revii cu siguranță. Există parcuri de aventură indoor și outdoor. Totuși, noi le recomandăm pe cele outdoor, pentru că sunt amenajate la înălțimi mai mari, în copaci, dar și un parc indoor poate fi distractiv pe vreme rea. Prețul în general e de 50 lei/persoană, iar activitatea durează cam 3 ore.

Tips
  • activitatea încurajează un stil de viață sănătos
  • ai o perspectivă ”la înălțime”
Warning
  • activitatea necesită un anumit grad de rezistență la efort
  • nu este potrivită pentru persoanele cărora le este rău de înălțime

 

Resurse utile

E necesar să cauți un parc de aventură în apropierea orașului tău. Totuși, dacă ai nevoie de o recomandare care nu depinde de locație, îți mărturisim că preferatul nostru este Parc Aventura din Brașov.

parc aventura team building

8. Plimbați-vă cu bicicletele

Biciclete, trotinete, role, skateboard sau longboard…doar să aibă roți. Distracția unei plimbări prin oraș ”în gașcă” așa cum făceați în adolescență vă va încânta cu siguranță! În funcție de oraș, există posibilitatea închirierii de biciclete. Desigur, în cazul în care deveniți împătimiți ai sportului pe 2 roți, puteți face și excursii mai lungi cu bicicletele, în afara orașului.

Tips
  • activitatea încurajează un stil de viață sănătos
Warning
  • este dificil să păstrezi participanții grupați în cazul în care sunt numeroși, pentru că oamenii vor avea ritmuri diferite de mers. Pentru a contracara acest lucru este bine să desemnezi 2 colegi care să stea în fața și în spatele grupului, și să controleze ritmul de deplasare.
biciclete team building

9. Vizitați un centru de echitație

Cine nu iubește caii? Fie că vor vrea să călărească sau doar să îi admire, colegii tăi își vor aminti de drag de această experiență. Există numeroase centre de echitație în afara orașelor, iar experiența costă 100-150 lei/persoană și durează aproximativ o oră.

Tips
  • activitatea încurajează un stil de viață sănătos, dar ajută foarte mult în special la sănătatea mentală
Warning
  • majoritatea centrelor de echitație sunt în afara orașelor, deci aveți nevoie de mijloace de transport
echitatie team building

10. Plimbați-vă cu barca

Sau cu hidrobicicleta…sau cu caiacul…Dacă în orașul în care te afli există un lac/râu unde se pot închiria bărci sau hidrobiciclete asta este tot ce ai nevoie pentru a organiza o activitate de pomină. Colegii vor face mici întreceri acvatice pe echipe, se vor fotografia unii pe ceilalți în bărci și, în general, vor face o zarvă de toată frumusețea întorcând privirile trecătorilor. Cât despre cei care nu vor îndrăzni să urce în barcă, se vor distra, la rândul lor, privindu-i pe cei care fac spectacolul pe apă. Altfel spus, distracția este garantată pentru toată lumea! Activitatea costă 10-30 lei/persoană și durează 30-60 de minute.

Tips
  • activitatea încurajează atât competiția, cât și spiritul de echipă
  • activitatea încurajează un stil de viață sănătos
Warning
  • unii colegi se pot teme de apă, deci nu trebuie forțați să urce în barcă
Resurse utile

Cel mai bine este să mergi direct la lac/râu și să ceri toate detaliile la fața locului.

În speranța că  ai găsit activitatea perfectă, îți dorim succes la organizat și distracție plăcută! Nu uita să ne scrii și să ne povestești reacția colegilor după activitate!
Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu