fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În cazul în care nu știai, există curse virtuale de alergare și sunt tare la modă! Nu sunt greu de organizat, iar colegii tăi vor îndrăgi cu siguranță o astfel de activitate în care, deși conectați unii cu ceilalți în mediul online, vor alerga cu adevărat în lumea reală, fiecare în apropierea propriei case.

Competențe cheie pe care echipa le dezvoltă:
  • colaborare
  • comunicare eficientă
  • rezolvarea de probleme
  • motivație

Știi care sunt cele mai îndrăgite team building-uri? Bineînțeles, cele în aer liber. Care sunt șansele să poți organiza unul în cazul în care membrii echipei tale lucrează de la ditanță? Noi îți spunem că 100%. Citește mai jos și află cum poți face asta!

Probabil că ai auzit de aplicațiile pentru mobil care te ajută să nu te plictisești în timpul sesiunilor de jogging, sau te ajută să îți monitorizezi distanța parcursă, ritmul cardiac, etc. Ei bine, există câteva aplicații care au dus conceptul mult mai departe și organizează curse virtuale în care te poți întrece cu până la 1000 de alți competitori! Dar despre asta, puțin mai jos. 

În afară de team building-urile în aer liber, știi care mai sunt cele mai îndrăgite team building-uri? Cele care nu le strică angajaților tăi programul personal. Adică cele care nu le cer să fie într-un anumit loc, la o anumită oră. Există așa ceva? Ei bine, acum ajungem la primul motiv pentru care colegii tăi vor îndrăgi o cursă virtuală:

1. Pot alerga oriunde vor ei

Când vine vorba de curse virtuale, tu alegi unde să alergi. Colegii tăi pot alerga în jurul blocului, sau în cel mai apropiat parc. Nu sunt obligați să traverseze orașul, sau să alerge în condiții necunoscute pentru ei. 

2. Nimeni nu le judecă nivelul de fitness

Dacă ai alergat vreodată la o cursă tradițională, știi că uneori ai impresia că ceilalți participanți îți judecă nivelul de fitness personal. Îți apar întrebări ca: Oare mă cocoșez? Respir prea zgomotos? Calc prea zgomotos? Dacă mă împiedic? 

Când alergi o cursă virtuală, nu trebuie să îți faci griji că Doru, care merge în fiecare zi la sală, este iritat pentru că trebuie să te ocolească. 

3. Pot participa împreună cu membrii familiei

Dacă vor, pot alerga împreună cu iubita, iubitul, copiii, sau cățelul. Chiar dacă rezultatele membrilor familiei nu se înregistrează, petrec timp și fac mișcare sănătoasă împreună cu cei dragi.

4. Pot alerga împreună cu colegii, indiferent unde locuiesc

Cursele virtual îți permit să le oferi colegilor tăi o experiență împreună, chiar dacă nu se află toți în același loc. Plănuiți să începeți toți la aceeași oră. Poate intrați într-o convorbire pe Whatsapp toți, pentru a vă mai încuraja pe parcurs. 

5. Nu trebuie să plătești pentru mese/hotel/transport

Știm că atunci când organizezi un team building, indiferent dacă vorbim despre o cursă sau un grătar, apar cheltuieli. Uneori costurile sunt susținute în totalitate de conducerea organizației. Alteori participanții sunt nevoiți să contribuie și ei, motiv de nemulțumire pentru unii dintre ei.  Când organizezi o cursă virtuală, costul este foarte mic, pentru toată lumea

Bine, bine, am înțeles! Toată lumea o să sară în sus de bucurie și o să își pună adidașii de alergat imediat ce vor auzi. Dar cum organizezi o cursă virtuală ca activitate de team building?

Pasul 1: Alege aplicația

Ai la dispoziție o gamă variată de aplicații dintre care să alegi. Noi îți prezentăm favoritele noastre, cele care ni s-au părut cele mai interesante pentru activități împreună cu echipa.

În afară de acestea, găsești o mulțime de alte aplicații interesante pentru curse virtuale. Ține cont, însă, că unele sunt gândite pentru participanți unici, sau cu un număr limitat. Iată câteva dintre preferatele noastre:

The Conqueror

Aplicația The Conqueror îți pune la dispoziție trasee virtuale de până la 1000 km, cum ar fi Camino de Santiago Virtual Trail, Traseul Incaș, sau Marele Canion. Ai și opțiunea de a-ți crea propriul traseu. Ceea ce ai de făcut este să îți înscrii membrii echipei și să alegi traseul. Apoi, creezi sigla echipei voastre și vă întreceți între voi sau cu echipe din întreaga lume. 

Cei de la The Conqueror îți pot trimite medalii personalizate și tricouri pe care să le oferi colegilor tăi la finalul traseului.

Noi îți recomandăm să alegi pentru echipa ta varianta de întrecere cu alte echipe. Strategia funcționează în special dacă mediul de lucru de la birou este unul de obicei competitiv. 

Zombies, Run!
cursă virtuală zombie

Zombies, Run! este o aplicație de curse virtuale pe care noi o îndrăgim pentru că are cea mai interesantă și complexă poveste în spate. Dacă ai o echipă de pasionați ai jocurilor pe calculator, vor iubi această provocare de team building. De la începutul jocului intri în pielea personajului Runner 5 și scopul tău este să dezlegi mistere, să aduni resurse și, nu în ultimul rând, să supraviețuiești. Pentru că da, uneori te urmăresc zombie sălbatici, dar virtuali. 

În afară de cursa efectivă la care colegii tăi se vor întrece, jocul îi oferă fiecărui participant posibilitatea de a construi o bază proprie, cu ajutorul resurselor pe care le adună.

Dacă îți dorești să beneficiezi de experiența întrecerii cu alte echipe din lume, Zombies, Run! îți oferă această posibilitate de câteva ori pe an, cu ajutorul evenimentelor pe care le organizează la nivel global. Cursele durează câteva zile, în care toată echipa are timp să completeze traseul. 

Virtual Run Events

Virtual Run Events se evidențiază prin numărul impresionant de curse virtuale organizate pentru diferite cauze. Tu și echipa vă puteți alege cauza pentru care vă doriți să alergați. În plus, taxa de înscriere (22$/participant) va fi donată către organizația aleasă de voi, imediat ce cursa este încheiată. 

Și cei de la Virtual Run oferă medalii personalizate pentru doritori. Dacă vrei ca echipa ta să rămână cu o amintire frumoasă în urma evenimentului, le poți comanda.

Pasul 2: Consultă-ți echipa

În contextul unei activități sportive, în special al unei activități intense cum este alergarea, este mult mai indicat să îți consulți colegii, decât să le faci o surpriză. Nu toți au un nivel de pregătire fizică sau de sănătate care să le permită să alerge pe distanțe mari, sau pentru mai mult timp. 

Colegilor care nu vor sau nu pot să alerge, oferă-le alternativa mersului pe jos. E posibil să fie îngrijorați că vor rămâne în urmă datorită timpului, adică vor termina cursa într-un timp mult mai mare decât al colegilor care aleargă. În acest caz, îi poți încuraja spunându-le că, de multe ori, un mers rapid te ajută să parcurgi distanță mai mare în timp mai scurt decât un jogging ușor. 

Lasă-i să aleagă aplicația pe care își doresc să o folosească și lasă-i să aleagă perioada de timp în care pot parcurge traseul. 

Atenție! Așa cum ți-am explicat în articolul Cum alegi proiectele de well being pe care să le implementezi în organizația din care faci parte, este important să le oferi angajaților tăi 2-3 alternative dintre care să aleagă. Aplică acest sfat atât în cazul aplicației pe care o veți folosi, cât și în cazul duratei de timp pe care o vor avea la dispoziție să parcurgă cursa. Dacă lași alegerea complet la latitudinea lor, vor avea păreri foarte diferite de cele mai multe ori. Astfel, există riscul să nu mai organizați deloc evenimentul. 

Pasul 3: Înainte să dai startul, fă-le instructaj

Pentru a te asigura că evenimentul nu se va solda cu glezne luxate, întinderi musculare, scăderi de glicemie, etc., te sfătuim să le faci colegilor tăi un instructaj. Pentru instructaj îți recomandăm să te inspiri din regulile de nutriție și odihnă pentru marathon. Chiar dacă nu trebuie aplicate la fel de strict pentru team building-ul vostru, ele trasează o linie de start corectă. 

Pasul 4: Legați-vă șireturile și bucurați-vă de întrecere

Bucurați-vă de întrecere fiecare în ritmul vostru, fiecare în apropierea locuinței lui, însă împreună. Fie că alegeți varianta de întrecere între echipe, sau organizați întrecerea între voi, este important să fiți prezenți toți la aceeași oră și să păstrați deschis un mijloc de comunicare.

De exemplu, puteți folosi Whatsapp, Zoom, sau canalul de chat pe care îl au inclus multe aplicații pentru curse virtuale. 

Pasul 5: Debriefing/Concluzii

Partea cea mai importantă a unui team building. Chiar dacă este vorba de o activitate sportivă și relaxantă, nu trece peste această etapă! Este cea mai importantă, pentru că fiecare dintre voi a trăit experiența în mod personal și este foarte util să beneficieze toți colegii de echipă de lecțiile învățate de către fiecare dintre voi.

Încearcă să îi ajuți pe toți să înțeleagă ce a fost cel mai greu pentru fiecare, ce a fost cel mai ușor, ce și-ar dori să fie altfel, cum au comunicat și cum s-au simțit. 

Alte articole utile pentru tine

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu