fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru că în vacanță toți avem mai mult timp să citim o carte bună, ne-am hotărât să venim în întâmpinarea ta cu câteva cărți caren ouă ne-au plăcut foarte mult. Sperăm să te ajute i pe tine să îți faci mai ușor lista d emomente pentru sufletul tău. Nu uita! De multe ori când ai timp la dinspoziție, dacă nu te-ai hotărât ce carte vrei să citești, se întâmplă să nu mai apuci să citești niciuna!

Pentru Suflet

Deși romanele sunt opere de ficțiune, ele impregnează noi modele de a vedea lumea în sinapsele creierului nostru mult mai natural și mai concret decât cărțile de dezvoltare personală.

De ce? Fiindcă romanele vin din experiența nealterată a celui care le-a scris, interioară sau exterioară. Ideile nu sunt trecute prin filtrul gândirii și aranjate academic cu grijă să fie cât mai explicite. Ele sunt vii și trăiesc atât în inconștientul autorului, cât și în viața personajelor lui. 

Astfel, romanele sunt o sursă mai directă de dezvoltare personală prin implicarea noastră emoțională. Modul de învățare din ficțiune poate fi comparat cu experiența directă. 

1. Donna Tartt - Istoria Secretă

Ce poate fi mai potrivit decât să citești un roman cu acțiunea situată într-un campus universitar pe timp de vară. Stilul de mister al Donnei Tartt în Istoria Secretă îi aduce aerul perfect de mister listei tale de lecturi.

2. Isabel Allende - Casa Spiritelor

Isabel Allende reușește să creeze o atmosferă feerică, misterioasă, dar în același timp realistă. Această saga este centrată pe descendenții Clarei del Valle, o femeie chiliană ale cărei puteri paranormale îi permit să prezică nenorocirile care se vor abate asupra familiei ei. Politică, familie și feminism. Toate povestite pe un ton calm și cu o voce caldă. 

3. Erin Morgenstern - Circul Nopții

Un roman fantastic frumos, plin de atmosferă, despre un circ în alb și negru. Este pur și simplu magic și în armonie cu vara și vacanța. Dacă apreciezi un stil de scriere încărcat de magie și o carte cu ritm mai lent, ar putea fi cartea perfectă pentru o noapte de toamnă. 

4. Rodica Ojog-Brașoveanu - Dispariția Statuii din Parc

Un roman polițist autohton semnat de Rodica Ojog-Brașoveanu este perfect pentru vara aceasta. Plin de umor și veselie, o să râzi în hohote de una singură, alături de personajul principal al cărții, Melania Lupu. Dacă îți place cartea, îți recomandăm să încerci și celelalte cărți din serie. 

5. Gabriel Garcia Marquez - Un veac de Singurătate

Încheiem seria de romane cu o capodoperă a expresiei spaniole, câștigătoare a Premiului Nobel în 1982. Atmosfera miticului Macondo se potrivește perfect peisajului devară toridă. Îți garantăm că o să râzi și o să plângi împreună cu toate cele șapte generații ale familiei Buendia.

Pentru Minte

Cititorii de performanță rareori citesc câte-o singură carte. Îți recomandăm de data aceasta ca alături de o carte pentru suflet să alegi și o carte ”intelectuală” care te învață despre viață și te ajută să te dezvolți personal într-un mod mai structurat și sistematizat. Sună serios, așa-i?

6. Meik Wiking - Mica Enciclopedie Lykke

Mica Enciclopedie Lykke sau: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume vorbește despre toate lucrurile care ne fac fericiți, cum ar fi să ne cuibărim cu o cartea la răcoare, într-o zi călduroasă. Cine mai bine decât un autor nordic ar putea scrie o carte despre fericire, complet în acord cu atmosfera din jurul nostru?

7. Brene Brown - Îndrăznește să Conduci

O carte despre curaj, vulnerabilitate, rușine și empatie. În perioada aceasta avem nevoie să devenim lideri pentru cei din jur, fie ei familia noastră, sau colegii noștri. Să fii lider nu este un rol pe care cineva ți-l atribuie, ci este o stare pe care o înveți și în care crești. Cartea lui Brene Brown este potrivită pentru a te ajuta că îți găsești curajul. 

Discursul ei despre vulnerabilitate este cunoscut ca unul dintre cele mai inspiraționale 5 discursuri TED din întreaga lume, în prezent având peste 49.500.000 de vizualizări. Îl poți urmări mai jos:

Suntem curioși: care este cartea ta preferată pentru această vară?
Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu