Brunch-ul este combinația dintre mic dejun (Breakfast) și prânz (Lunch). Se organizează, în mod normal, între 11:30 și 16:00 și reprezintă o combinație între preparate specifice fiecăreia dintre două mese, cafea și alcool.
Pentru a organiza un brunch ai nevoie, în primul rând, de o cafea bună. În funcție de logistica pe care o ai la birou, poți profita de aparatul de făcut cafea din chicinetă sau poți aduce tu un aparat și niște lapte special pentru cafea (nouă ne place cel de la Bardezzi).
Dacă nu ai aparat care să îți prepare spumă de lapte, te poți descurca foarte ușor cu filtrul de cafea/ceai UPPHETTA de la IKEA. Umpli 1/3 din filtru cu lapte, îi pui capacul și apeși și ridici de filtru cat mai repede de cîteva zeci de ori. Spuma de lapte se va produce sub ochii tăi, numai bună pentru un cafe latte de excepție!
De asemenea, oferă-le suc de portocale cu puțină vodkă sau simplu, în funcție de preferințe. Dacă vrei să îi dai o tentă de cocteil, adaugă sirop de grenadine sau combină-l cu suc de grepfrut. Desigur, un brunch reușit conține și alte tipuri de alcooluri ușoare, precum șampanie sau prosecco, punch, cocktail cu bere sau cidru.
La capitolul mâncare, poți oferi prăjituri, clătite, croissante, iaurturi, omletă, quiche, brânzeturi, preparate din carne, pește sau salate. Secretul constă în varietate. Cu cât masa este mai colorată, cu atât va arăta mai bine.
Bineînțeles, nu uita de muzică! Muzica ambientală face minuni pentru crearea unei atmosfere deosebite a evenimentului. Alături de bufetul cu mâncare, de băuturile servite, preferabil, în pahare de șampanie și de cafeaua bună, vei da o notă elegantă petrecerii tale, fără să fi cheltuit prea mulți bani.