fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De fiecare dată când se apropie ziua ta te cuprinde o oarecare stare de stres la gândul că atât colegii, cât și prietenii, se așteaptă să organizezi…ceva. ”Cum îți sărbătorești ziua anul ăsta?” sau ”Ce facem de ziua ta?” sunt întrebări care îți transmit un fior pe șirea spinării, la gândul că întreaga societate are așteptări din partea ta.

Cei mai mulți nu vor să-și bată capul și ajung tot la clasica pizza comandată la birou, la clasicul ieșit la bere/masă cu prietenii, la clasicul tort cu familia sâmbăta la prânz.

Dar nu-i așa că v-ați cam săturat cu toții ca, de 2 ori pe săptămână, să mâncați pizza și prăjituri pentru că e ziua cuiva? O astfel de recurență a contextelor sociale în care mănânci junk food nu îi face bine nici fizicului, nici psihicului tău și știi asta, dar parcă ești prins într-o spirală socială din care nu poți scăpa.

Noi îți propunem să spargi tradiția și dedicăm acest articol unor idei mai originale în care să îți cinstești colegii de la birou. Am ales să luptăm împotriva pizzei nu pentru că nu ne-ar plăcea…Doamne ferește! Dar parcă dacă o mâncăm mai rar ni se face mai dor de ea și e chiar mai bună! Trebuie să adaptezi ideile în funcție de numărul de oameni din colectiv, dar suntem siguri că vei găsi exact soluția care ți se potrivește.

1. Redescoperiți dulciurile copilăriei

Surprinde-ți colegii pregătind pentru ei în sala de ședințe dulciuri/ronțăieli care erau la modă în fiecare an/deceniu al existenței tale. ”Investiția” nu o să coste foarte mult (pentru că dulciurile copilăriei noastre erau în general ieftine) și reacția colegilor tăi o să fie de neegalat. Îți garantăm că va ieși o hăhăială maximă, toată lumea se va destinde, vor gusta unii de la alții și vor începe să-și împărtășească amintiri din copilărie. Deodată, vei vedea adulții din fața ta transformându-se în niște copii.

Ca să te inspiri, tot ce trebuie să faci e să dai un search pe google cu expresii precum ”dulciurile anilor ’80 sau ’90 sau 2000” și o să vezi cum te cuprinde instantaneu melancolia. Unele dintre ele nu se mai găsesc, dar altele, o să constați cu surprindere, încă sunt pe rafturile magazinelor, doar că nu le-ai mai observat tu de când mănânci doar avocado cu lime și îți faci cumpărăturile de la secțiunea Bio sau de la cea de băuturi.

Noi am căutat un pic și iată ce produse ne-au trezit melancolia instantaneu: pufarine, gumă turbo, bonibon, mentosan, chiupa chiups, halva, glucoză, jelibon, caramele, praf concentrat ”Tang” din care se făcea un suc odios cu gust de praf, ciocolata ROM, eugenia, bomboane vărsate, bomboanele alea care pocneau în gură, napolitane, pufuleți cu lapte sau pufuleții ăia de la Loto cu gust de arahide sau de brânză, cipsurile Krax cu ”gust” și ”miros” de șuncă, suc Rio sau European Drinks, biscuiți cu unt Petit Beurre, amandine, savarine, bombonele colorate cu care se ornau prăjiturile etc.

Bonus

Dacă te lași dus de val și îți dorești să transformi totul într-un întreg eveniment cu tematică vintage, să te ții! Tocmai ți-ai găsit de lucru. Pe lângă ce obiecte vechi mai poți găsi pe la părinți și bunici pe acasă, surprinzător, poți să cauți chestii pe OLX. Spre exemplu, găsești pe OLX pești din aceia din sticlă de care țineau părinții noștri pe televizor. Costă 200-500 de lei bucata. Mai poți cumpăra cremă Doina, gumă de șters cu o parte roz și o parte albastră, strugurel cu rolă, creme chinezești mentolate bune la toate etc.

2. Organizează-ți ziua în stil arab

Nu-ți trebuie mare lucru. Roagă niște colege să îți împrumute din colecția lor de eșarfe pentru a le atârna peste tot, pune niște muzică în stil arab și comandă neapărat mâncare de la un restaurant libanez…sau turcesc…sau orice aveți bun în oraș din acest spectru. 

Dacă ești din București, nouă ne place foarte tare mâncarea de la Nasser. Raportul calitate-preț este de neegalat și îți fac câte platouri vrei pe care ți le livrează direct la birou.

Dacă îți dorești să duci lucrurile la un rang mai înalt, poți aduce și o narghilea și chiar să anunți colegii despre tematica petrecerii tale și să îi rogi să aducă cu ei un obiect de îmbrăcăminte potrivit, precum eșarfe, șalvari, veste, turbane etc. Îți garantăm că toată lumea se va simți bine!

3. Petreceți în stil asiatic

Restaurantele chinezești, coreene, thailandeze și japoneze (de sushi) au apărut în foarte multe orașe din țară, așa că experiența mâncării asiatice este inedită și la îndemâna multor persoane. Diferența constă în faptul că e un pic mai greu să replici tematica petrecerii, deoarece nu toată lumea deține obiecte tradiționale asiatice. Dacă ești, însă, un împătimit al culturii asiatice, e posibil să ai deja tot ce îți trebuie pentru a da acel aer potrivit petrecerii tale. Un kimono, câteva evantaie, o statuetă a unui soldat de teracotă, un obiect sculptat în fildeș, un pergament pictat cu scris chinezesc, alături de muzica tematică pe fundal, îi va transporta pe colegii tăi diresc în asia și vor aprecia experiența inedită.

Este posibil ca prețul să îl depășească pe cel al petrecerii arabe, în special dacă în loc de mâncare chinezească alegi sushi. Tu decizi în ce buget te încadrezi.

Dacă ești din București, cel mai bun raport calitate-preț pentru sushi îl vei găsi la Zen Sushi. Pentru mâncare chinezească, probabil că cel mai ieftin este să comanzi de la Chopstix, însă mâncarea chinezească cea mai apropiată de cea tradițională se găsește la restaurantul 5 elemente. Mâncarea coreană cea mai bună o găsești la Seoul Restaurant Korean, iar pe cea thailandeză o poți comanda de la Kunnai.

4. Indian Party

Nu se putea să ratăm tematica indiană din enumerare. Cumără un con de henna și o pensula și desenează-le fetelor câte un punct în frunte. Un con de henna costă 30 de lei și se găsește pe Emag. Roagă-le să aducă eșarfe și să își ia multe brățări și distrați-vă testându-vă talentele de Henna Art pe mâini. Mâncare indiană bună poți găsi în București la Taj Restaurant. De asemenea, nu uita de ceaiul Masala! Se găsește în orice hipermarket și îl prepari cu lapte și miere.

5. Invită-i la Tea Party

Pentru a organiza un Tea Party ai nevoie de…ai ghicit! Muuuult ceai! Dar te rugăm din suflet…nu folosi ceai ieftin, la plicuri. Dacă tot organizezi un Tea Party, investește în niște ceaiuri de calitate pe care le poți prepara în recipiente adecvate. Servește ceaiul preferabil în cești de porțelan, care conferă atmosfera potrivită. De asemenea, niciun Tea Party nu este complet fără prăjituri…prăjituri de toate felurile! Pentru iubitorii de sărat, poți adăuga și mini sandwichuri sau foietaje. 

Muzica potrivită, niște jobenuri, câteva umbrele și iată că ai creat atmosfera englezească perfectă! Tematica o să îți facă cu ochiul în special dacă te-ai născut toamna, astfel încât  vremea de afară să te ajute la completarea atmosferei pe care îți dorești să o creezi.

6. Organizează un brunch

Brunch-ul este combinația dintre mic dejun (Breakfast) și prânz (Lunch). Se organizează, în mod normal, între 11:30 și 16:00 și reprezintă o combinație între preparate specifice fiecăreia dintre două mese, cafea și alcool. 

Pentru a organiza un brunch ai nevoie, în primul rând, de o cafea bună. În funcție de logistica pe care o ai la birou, poți profita de aparatul de făcut cafea din chicinetă sau poți aduce tu un aparat și niște lapte special pentru cafea (nouă ne place cel de la Bardezzi).

Dacă nu ai aparat care să îți prepare spumă de lapte, te poți descurca foarte ușor cu filtrul de cafea/ceai UPPHETTA de la IKEA. Umpli 1/3 din filtru cu lapte, îi pui capacul și apeși și ridici de filtru cat mai repede de cîteva zeci de ori. Spuma de lapte se va produce sub ochii tăi, numai bună pentru un cafe latte de excepție!

De asemenea, oferă-le suc de portocale cu puțină vodkă sau simplu, în funcție de preferințe. Dacă vrei să îi dai o tentă de cocteil, adaugă sirop de grenadine sau combină-l cu suc de grepfrut. Desigur, un brunch reușit conține și alte tipuri de alcooluri ușoare, precum șampanie sau prosecco, punch, cocktail cu bere sau cidru.

La capitolul mâncare, poți oferi prăjituri, clătite, croissante, iaurturi, omletă, quiche, brânzeturi, preparate din carne, pește sau salate. Secretul constă în varietate. Cu cât masa este mai colorată, cu atât va arăta mai bine.

Bineînțeles, nu uita de muzică! Muzica ambientală face minuni pentru crearea unei atmosfere deosebite a evenimentului. Alături de bufetul cu mâncare, de băuturile servite, preferabil, în pahare de șampanie și de cafeaua bună, vei da o notă elegantă petrecerii tale, fără să fi cheltuit prea mulți bani.

7. Oferă-le o experiență Latte Art

În ziua de astăzi o cafea bună a devenit extrem de apreciată, indiferent de generație. Chiar și oamenii care credeau că nu sunt băutori de cafea au descoperit că problema este că nu sunt băutori de cafea proastă. Micile cafenele de hipsteri deschise la colț de stradă au devenit foarte căutate, adunând oameni pe trotoarele din față care stau de povești în plină stradă savurând aroma băuturii miraculoase.

Dacă și tu ești unul dintre oamenii care apreciază cafeaua bună și nu ai posibilitatea să bei așa ceva la birou, poate îți dorești să îți cinstești colegii cu o experiență Latte Art adusă chiar la voi la birou. Există câteva firme pe piață care oferă o astfel de experiență, dar noi am fost impresionați de cei de la heArt IT, un concept unic de bar mobil cu cafea de specialitate. Paul Copăceanu, head-barista și vicecampion național la proba națională de latte art din 2019, îți va surprinde colegii cu cafele care arată ca niște opere de artă. Pot prepara 40-50 de cafele pe oră, fiecare cu un desen complex. Contactează-i pentru o ofertă și așteaptă-te să fii surprins!

Sperăm că ideile noastre te vor inspira pentru a organiza petrecerea perfectă de ziua ta și pentru a-ți scoate colegii din monotonie. Dacă mai ai și alte idei pe care le putem include, lasă-ne un comentariu și vom completa lista pentru a-i inspira și pe alții. Petrecere plăcută tuturor!

Alte articole recomandate pentru tine

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu