fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ai luat deja concediu sau urmează dar ești în pană de idei de activități de vacanță și nu știi ce ați putea face? Nu am vrea să-ți petreci tot timpul liber făcând research, așa că am decis să te ajutăm noi cu câteva idei documentate de noi.

Am compilat în acest articol câteva idei bune care ne-au venit de-a lungul timpului, ca tu să nu te mai străduiești să le găsești prin site. Îți punem la-ndemână și link-urile, să citești mai multe detalii despre ce te interesează. Tu doar relaxează-te și creează amintiri alături de cei dragi!

1. Încearcă un zbor în tandem cu parapanta

Lunile august și septembrie sunt cele mai potrivite pentru zborul cu parapanta, pentru că ai cele mai multe șanse să prinzi vreme bună. E cu siguranță genul de activitate de vacanță care îți pune sângele în mișcare și te lasă cu amintiri pe viață.

În cazul în care îți făceai griji, află că oricine poate zbura cu parapanta. Atât timp cât nu ai rău de înălțime și cât poți alerga un pic, acestea sunt singurele două condiții de care ai nevoie pentru a zbura. 

Nu ai nevoie de o condiție fizică bună. Piloții îți vor asigura transportul cu mașina până la locul de decolare, iar acolo îți vor face un scurt instructaj. Tot ce va trebui să faci e să alergi câțiva pași, până la desprinderea de pe sol. Din acel moment, nu trebuie decât să te bucuri de peisaj!

Nici de echipament special nu ai nevoie. Ideală este o îmbrăcăminte sport, însă am văzut și oameni în blugi care s-au bucurat de experiență. Desigur, nu uita să-ți porți zâmbetul, pentru că întregul zbor este filmat cu Go Pro. Montajul final îți va asigura o amintire pe viață!

În satul Clopotiva din județul Hunedoara vei găsi, în opinia noastră, cel mai bun loc pentru zborul cu parapanta din România. Vei urca gratuit  cu mașina oferită de pilot sau cu un microbuz pus la dispoziție de administratorul zonei de zbor de până la o altitudine de 1200 de m. Decolarea este ușoară, cu suprafață mare și pantă foarte lină, fără obstacole.  Un zbor durează cel puțin 10 minute iar peisajul este de poveste.  Mai multe detalii, precum și date de contact găsești aici. Desigur, poți încerca această activitate și din județele Brașov, Cluj sau Maramureș. Găsești toate detaliile de care ai nevoie în acest articol.

2. Începe o rundă de geocaching în orașul tău

Te-ai gândit vreodată să descoperi detalii inedite despre orașul în care locuiești în timp ce descoperi ”comori” ascunse cu ingeniozitate de alții? Dacă îți surâde ideea, îți sugerăm să îți faci cont pe site-ul Geocaching și să începi cel mai mare treasure hunt din lume, pus la cale de jucători la fel ca tine. Experiența e cu siguranță inedită și te vei simți cam ca personajele din cartea Codul lui D’Avinci sau filmul cu același nume.

Pentru a afla mai multe despre ce este Geocaching, îți recomandăm filmulețul de mai jos. Te avertizăm însă, că activitatea creează dependență și te vei trezi făcând muuuulți pași prin oraș în căutarea comorilor ascunse prin orașul tău.

3. Fă un tur istoric al orașului tău

O altă idee din seria de activități de vacanță este să alegi un simplu tur în care să descoperi farmecul clădirilor vechi din orașul în care locuiești. În cazul în care locuiești în București, poți repeta turul realizat de noi, cu ajutorul căruia te vom ghida printr-un cartier al orașului frumos și plin de povești fermecătoare. Pentru această activitate, folosește acest link

4. Vizitează locuri din România mai puțin cunoscute de turiști

Nu trebuie să fie la munte, nu trebuie să fie neapărat la mare sau în altă țară, ci trebuie doar să fie nou. Studiile arată că noutatea și provocarea îi fac pe oameni fericiți. Fie că iei o cină într-un cartier pe care nu l-ai mai văzut, fie că vizitezi o țară străină, vei primi un boost de bucurie de la experiența nouă pe care o trăiești.

Dacă îți dorești o călătorie prin România în care să vizitezi locuri inedite, mai puțin cunoscute de turiști, și să cunoști oameni frumoși care au dezvoltat mici afaceri prin întreaga țară, intră pe Harta Wellbeingului în România și găsește surse de inspirație pentru o viitoare excursie.

Harta, un produs marca Happy Team Project, e integrată în Google Maps și te ajută să găsești cel mai scurt drum până la obiectivele alese de tine. De asemenea, îți oferă detalii despre fiecare locație, precum și câte un link relevant din care să-ți extragi informații relevante, precum date de contact, ore de vizitare și altele. Povestește-ne apoi cum a fost călătoria ta și dă-ne idei noi de locuri pe care să le introducem în hartă scriindu-ne la adresa contact@happyteamproject.ro.

De asemenea, îți recomandăm următorul articol în care Mădălin, unul dintre cititorii noștri, ne-a povestit despre 13 locuri mai puțin cunoscute pe care să le vizităm în această vară în România.

De asemenea, în acest articol îți povesteam despre câteva destinații secrete de vacanță care s-ar putea să te îndemne să faci o excursie alături de cei dragi.

5. Dezvoltă-te personal

De când îți doreai să ai puțin timp să citești? Poate nu ai chef de prea multe activități de vacanță și preferi să te relaxezi într-un hamac cu o carte în mână. Dacă ești în pană de idei îți recomandăm articolul ”7 cărți de citit în vacanță”.

Sau poți profita de timpul pe care îl ai pentru a urma un curs de dezvoltare personală. Preferatul nostru este cursul The Science of Well-Being oferit de Yale University pe plaftorma coursera.org. Poți urma cursul gratuit sau, contra sumei de 50 USD, vei primi la final o diplomă de absolvire. Cu această ocazie vei învăța despre cele 24 de trăsături de caracter care se regăsesc în fiecare dintre noi și care ne determină să atingem starea de bine și să ne considerăm oameni fericiți. Îți faci testul și te pui pe treabă, rezolvând task-urile menite să-ți ridice gradul de fericire. Mai multe detalii despre curs și cele 24 de trăsături positive de caracter găsești aici.

Iar dacă vrei să înveți totul despre cum să ai o viață fericită conform studiilor, îți recomandăm să îți faci niște popcorn și să urmărești cele mai utile 7 discursuri TED care te vor învăța despre fericire. Te asigurăm că îți vor schimba perspectiva asupra vieții.

6. Vizitează o cafenea cu fapte bune

Descoperă în articolul acesta totul despre conceptul de ”cafea în așteptare” și fă o vizită la una dintre afacerile sociale pe care le-am descoperit pentru tine. Te bucuri de o cafea și faci și o faptă bună în același timp! Totul în cadrul unei frumoase activități de vacanță.

Desigur, dacă știi și despre alte afaceri sociale pe care le putem adăuga în articol nu ezita să ne scrii la adresa contact@happyteamproject.ro. Ne-am bucura să le promovăm, pentru a înmulți împreună faptele bune.

7. Organizează o sesiune de joacă alături de copii

Petrece o zi plină de distracție alături de copiii tăi cu această colecție de jocuri care vă vor oferi garantat hohote de râs și amintiri frumoase. Cel mai important, ai nevoie de recuzită minimă pentru a le organiza și nu trebuie să părăsiți propria casă dacă nu aveți timp sau nu vă simțiți confortabil să faceți asta.

8. Râzi tare, să te audă toată lumea

Un mod minunat de a-ți crește nivelul bucuriei. Râzi cu sonor. Un copil mic râde în medie de mai mult de 400 ori pe zi, un adult tipic, de 15 ori. Râsul scade tensiunea arterială și echilibrează nivelul cortizolului. Oferă și un boost binemeritat sistemului imunitar. Întărește legăturile sociale și ajută la rezolvarea situațiilor dificile. Și este distractiv! Fă un efort să râzi tare.

9. Folosește timpul liber pentru a crea noi obiceiuri

Filosoful și psihologul american William James scrie că:

Nu există om mai trist decât cel în care nimic nu e obișnuință, în afară de indecizie; pentru care aprinderea fiecărei țigări, golirea fiecărui pahar, ora la care se trezește și se culcă în fiecare zi și începutul fiecărei munci necesită voință deliberată. 

Cel mai mare beneficiu al obiceiurilor este acela că ne ușurează de greutatea de a lua constant decizii. Cu cât facem mai multe alegeri, cu atât devine mai probabil să alegem drumul greșit pe parcurs. Alege o dată, apoi nu mai alege din nou! Decide să nu decizi. Folosește obiceiurile. 

10. Gândește-te la câteva obiecte pentru biroul tău, în timpul călătoriilor tale

Un birou plăcut te va ajuta să lucrezi mai eficient. Ceva atât de simplu ca un ghiveci cu o plantă, sau o veioză mai frumoasă pot îmbunătăți mult atmosfera.  Contribuie la o atmosferă plăcută și poze cu familia și prietenii, sau un calendar care îți place în mod deosebit.

Sperăm că ți-a plăcut colecția noastră de idei de activități de vacanță. În încheiere, îți dăm următoarea temă de gândire:

Diane Arbus (fotograf) a spus: Cel mai mult îmi place să merg acolo unde nu am mai fost. Tu cum ai completa linia punctată?

Cel mai mult îmi place să ………….. . Îmi vizitez orașul natal, lucrez în grădină, planific o călătorie, citesc pe canapea?

Lasă-ne ideile tale de activități de vacanță în secțiunea comentarii sau la adresa de e-mail contact@happyteamproject.ro

 

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu