fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru că atât noi cât și cei mici avem nevoie de activități pentru acest început de vară ploios și precaut, ne dorim să te inspirăm cu câteva activități care îi vor încânta pe cei mici…și mari. Am ales doar acele jocuri care pot fi realizate în interior și îți propunem să te inspiri din acest articol pentru a le transmite colegilor tăi, alături de urările de bine, și o colecție de idei cu care să îi ajute pe cei mici să suporte mai ușor statul în casă.

Studiile au demonstrat că grija angajatorului față de familiile angajaților crește substanțial nivelul de engagement și pe cel al retenției. Cu toții ne dorim să muncim pentru o organizație care ne privește ca pe niște oameni, nu ca pe niște unelte. Prin urmare, activitățile organizate pentru copiii angajaților sunt mereu o foarte bună ocazie de a demonstra grija față de cele mai de preț comori ale colegilor tăi.

Dar să începem! Activitatea noastră preferată: Vânătoarea de baloane!

Cum ne organizăm

Activitatea poate lua diferite forme, în funcţie de creativitatea şi dorinţele părinţilor. Recomandăm folosirea unor baloane colorate mici în care sunt introduse bilețele cu provocări. Acestea sunt apoi ascunse prin sediul companiei. În lipsa unor baloane, poți improviza cu cocoloașe de hârtie, spre exemplu, sau ascunde pur și simplu bilețelele.

balon cu surpriza

Alte elemente de recuzită pot fi: câteva mere legate cu sfoară, monede, câte 28 de pahare, cookies, un pachet de spaghetti, un pachet de paste (penne), spatule, zaruri mai mari, bile de vată, un tub de cremă, elastice de bani, cutie de pantofi, carioci, hârtii, printuri cu labirinturi.

Fiecărui copil îi poate fi asignată o culoare şi i se poate da sarcina de a găsi doar baloanele/bilețelele cu culoarea respectivă. Astfel, eviți situaţia în care copiii cu vârste mai mici nu găsesc prea multe bilețele, pentru că cei mai mari sunt mai „descurcăreţi”. 

La găsirea fiecărui balon, copilul trebuie să revină la zona de start şi să îndeplinească provocarea în faţa părinţilor, pentru ca apoi să plece în căutarea unui nou balon. Printre provocări se pot număra activităţi precum „sari într-un picior de 20 de ori” sau „oferă 5 îmbrăţişări”. 

Lista completă a provocărilor propuse de noi, precum şi o listă cu ghicitori se regăsesc mai jos. La finalul activităţii, fiecare copil participant poate primi câte un premiu simbolic.

Idei de provocări pentru copii între 7 și 10 ani

Iată câteva idei de provocări care pot fi ascunse în baloane. Alege-le doar pe acelea potrivite pentru a fi realizate în interiorul unei locuințe și adaptează-le la situația proprie (ex. unul sau mai mulți copii): 

 

 1. Găsește un copil care poartă același număr de pantofi ca și tine și convinge-l să faceți schimb de pantofi. 
 2. Găsește un copil care are cam aceeași statură ca a ta și convinge-l să faceți schimb de geci. 
 3. Convinge alți trei copii să faceți un cerc și să cântați refrenul unui cântec pe care îl cunoașteți cu toții. 
 4. Fă în minte următorul calcul: 1+2+3+4+5+6+7+8+9 
 5. Încearcă să mănânci un măr atârnat de un șnur. 
 6. Stai într-un picior 4 minute. De câte ori cazi sau atingi un obiect, o iei de la început. 
 7. Dansează un minut ca o balerină. 
 8. Fă cinci flotări 
 9. Ia o pungă de bezele. Introdu-le în gură una câte una, până când nu mai poți rosti cuvintele Chubby Bunny
 10. Alege 4 jucători și oferă-le câte o îmbrățișare. 
 11. Sari ca un iepuraș timp de 5 minute. 
 12. Comportă-te timp de 5 minute ca o găină și fă tot ce ar face aceasta. 
 13. Alege un jucător și imită-l timp de 5 minute. 
 14. Învârtește-te de 10 ori, apoi mergi în linie dreaptă 5 metri. 
 15. Convinge un alt jucător să improvizeze cu tine o scenă de despărțire. 
 16. Compune o poezie folosind cuvintele ____________________ 
 17. Convinge un alt jucător să vă priviți ochi în ochi timp de un minut. 
 18. Convinge un alt jucător să stați îmbrățișați timp de 3 minute. 
 19. Imită un copac în timpul unei furtuni, imitând și zgomotul vântului. 
 20. Mimează ceva amuzant și lasă-i pe ceilalți să ghicească. 
 21. Fă o descriere în stil rap pentru unul dintre jucători. 
 22. Timp de un minut comportă-te ca o maimuță în junglă. 
 23. Fă un turnuleț de 30 de monede. 
 24. Așează 28 de pahare de plastic în piramidă (baza va avea 7 pahare) și strânge-le la loc în mai puțin de un minut. 
 25. Ți se va așeza un biscuite pe frunte. Folosind doar mușchii feței (fără mâini), trebuie să muți biscuitele până când îl prinzi cu gura. 
 26. Ține cu gura o bucată lungă de spaghetti. Apoi, încearcă să prinzi pe ”băț” 6 bucăți de paste. 
 27. Caută sticlele cu bile în ele. Apucă-le în ambele mâini și încearcă să treci toate bilele dintr-o sticlă în cealaltă. 
 28. Ținând în gură spatula, construiește pe ea un turnuleț de 6 zaruri și ține-l întreg timp de 3 secunde. 
 29. Ia 3 linguri și o minge de ping pong. Convinge alți 2 participanți să te ajute. Fiecare primește o lingură și dați mingea din lingură în lingură, de la unul la altul, 3 ture. 
 30. Situația e cam lipicioasă! Stând la distanță, aruncă mingi de ping pong către felia de pâine cu nutella, până când o minge rămâne lipită de pâine. 
 31. Roagă pe cineva să te ajute. Îți va pune cremă pe vârful nasului, iar tu va trebui să ”prinzi” cu nasul lipicios bulgărași de vată și să îi muți în vasul gol. Fă asta în mai puțin de un minut! 
 32. Străbate labirintul și vei trece mai departe. 
 33. Convinge un alt participant să deseneze ceva, folosind instrucțiunile pe care tu i le dai. 
 34. Începe să desenezi ceva, dar desenează fiecare obiect/animal/personaj doar pe jumătate. Convinge un alt participant să continue ce ai început să desenezi. 
 35. Lansează 10 elastice în cutia de pantofi, păstrând distanța indicată. 
 36. Construiește un turnuleț cât mai înalt, punând pahare unul peste celălalt.
turn de pahare

Resurse utile pentru inspirație

Pentru a te inspira sau pentru a înțelege mai bine provocările enumerate mai sus, iată câteva resurse utile:

https://club.chicacircle.com/minute-it-to-win-it-tween-challenge/ – aici găsești un articol interesant care îți explică pas cu pas (și cu imagini și filmulețe) cum să construiești cât mai repede un turn din pahare de plastic, cum plimbi un biscuite pe față fără să te folosești de mâini, cum prinzi pastele cu paiul și multe alte activități distractive

https://frugalfun4boys.com/minute-win-it-challenges-family-games/ – similar, articolul acesta îți dă o grămadă de idei de jocuri indoor, precum lansatul elasticelor într-o cutie sau basketball cu șosete

https://krazydad.com/mazes/ – e o resursă foarte bună de jocuri tip labirint pe hârtie, aranjate pe categorii de vârstă…inclusiv ”pentru roboți de toate vârstele” 😊.

Bonus

Îți oferim mai jos 2 resurse de ghicitori în română și în engleză pentru a le pune mințile celor mici…și pe ale celor mari la contribuție. 

ghicitori 2
descarcă ghicitorile în română
ghicitori 1
descarcă ghicitorile în engleză

Sperăm că te-am inspirat pentru a fi aproape de colegii tăi cu idei creative în această perioadă sau, cel puțin, că vei pune în aplicare câteva dintre idei cu proprii pitici. Te așteptăm apoi să ne povestești cum v-ați distrat!

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu