Pentru a crea o atmosferă cât mai veridică de război, dar și pentru protecția voastră și a hainelor voastre, trebuie să purtați echipament de protecție. E în culori de camuflaj (pentru cine vrea, poate să își asorteze încălțămintea cu echipamentul de protecție). Este oferit de către organizatori la fața locului. Acesta constă, de obicei, într-o salopetă, mănuși și, obligatoriu, mască de protecție cu ochelari.
Terenul standard de joc este de 50 x 30 m și este îngrădit cu o plasă specială. Astfel, ține toate bilele în interior și ferește privitorii de incidente. Bilele au o viteză maximă de aproximativ 300 km/h, fiind reglate pentru a asigura siguranța jucătorilor. În mod normal, lovitura unei bile nu doare. Puterea cu care simți lovitura bilei depinde de distanța de la care ești împușcat. Dacă distanța este mare, este chiar posibil să fii împușcat și să nu îți dai seama.
Pentru siguranța tuturor, este bine să stabiliți încă de la început că este doar un joc. Scopul principal este să realizați o activitate de team building. Nu trebuie să exagerați și nu trebuie să trageți de la distanță mică. Dacă, totuși, ești lovit de la distanță mică, maximul de daună pe care ți-l poate provoca o bilă este o vânătaie rotundă care va trece în câteva zile.
În schimb, este posibil ca la finalul unui joc zgârieturile și vânătăile să nu provină de la bile, ci de la terenul de joc și avântul tău de a câștiga. Poți sta, însă, liniștit la gândul că toate partidele sunt supervizate de specialiști. De asemenea, toți participanții sunt instruiți cu privire la regulile de siguranță înainte de începerea jocului.