fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bine ai venit la Happy Team Project. Ne bucurăm și îți suntem recunoscători că ești aici.

Știm că ai de ales în fiecare moment  pe care îl petreci online pe cine să citești, așa că știm că trebuie să îți câștigăm încrederea cu fiecare postare pe care o facem.

Dacă ești curios/curioasă, iată câte ceva despre noi: 

Ne-am început călătoria în cadrul unui departament de HR din România. Deși venim din medii educaționale diferite, ne-am întâlnit toți trei (Ana, Ioana și Luci) într-un departament comun, cu scopul vizionar de a face o lume mai bună.

Pentru că vorbeam despre dezvoltare durabilă într-un context social în care nimeni nu știa despre ce e vorba și pentru că șocant, ne doream chiar să participăm în mod practic la această schimbare, am fost obligați să ne descurcăm singuri.

Am fost puși în situația de a crea programe de wellness și de well being pentru colegii noștri care să fie moderne, coerente, bine integrate în cultura organizațională, cu efecte cuantificabile în maximizarea performanțelor, cu buget minim.

La început am căutat prin legi, am participat la conferințe, am inițiat proiecte care au avut succes și proiecte care au căzut la datorie, sau care nu au părăsit niciodată biroul în care s-au născut.

În multe momente am reinventat roata, ne-am lovit de bariere administrative și la fel ca tine, am avut zile în care, deși vedeam schimbarea pe care am fi putut să o aducem, am simțit că nu mai merită să luptăm.

Concluzia la care am ajuns a fost că în ciuda atâtor sfaturi teoretice și empirice pe care le-am găsit la seminarii și în literatura de specialitate, multe organizații nu pun în aplicare mijloace eficiente de HR management. Din contră, cele mai multe soluții par să fie adoptate ad-hoc, parțial și mai degrabă reactiv. 

Fii sincer/ă:

  • HR-ul devine un partener de leadership apreciat doar dacă o companie trece printr-o criză. Dacă lucrurile merg bine, nu doar că sfaturile tale nu prea contează, dar managerii se gândesc: oare ce face HR-ul pentru noi?
  • deși faci tot ce poți să vii cu idei de creștere pentru colegii tăi, primești destul de des hate mail-uri care te acuză pe nedrept de incompetență, când de fapt e vorba de cele mai multe ori de incompetența celui care le-a scris
  • ești nevoit să susții reguli în care nu crezi
  • probabil te întrebi destul de des dacă îi pasă cuiva că și tu ești angajat al companiei, nu doar un reprezentant serviciu clienți? 

 

Acestea au fost cele mai dureroase probleme pe care le-am întâmpinat noi. Am ales să nu ne lăsăm doborâți de atitudinea generală față de HR, de procesele consumatoare de timp și de bugetul minim pentru proiectele noastre, ne-am hotărât să folosim toate cunoștințele pe care le-am acumulat și să ne concentrăm pe ceea ce chiar funcționează. 

Nu doar pe drepturi salariale sau beneficii deja existente, ci pe toate aspectele prin care HR-ul poate contribui la creșterea calității vieții: flexitime, sport, campanii de responsabilitate socială, activități împreună cu familia, dezvoltare personală, consiliere în carieră, etc. 

Ei bine, am demonstrat că se poate. Cu multă pasiune, creativitate nemărginită și soluții out of the box, am pus pe picioare proiecte de îmbunătățire a calității vieții care valorează zeci sau uneori sute de mii de lei…cu buget restrâns.

De atunci am testat strategiile pe care le-am descoperit în peste 20 de organizații, iar acum le împărtășim cu tine pe site-ul Happy Team Project.

Ne dorim să îți putem fi de ajutor în orice parte a călătoriei tale te-ai afla și să te susținem pentru a depăși limite și a construi o echipă cât mai performantă și proiecte cât mai îndrăznețe.  Indiferent dacă ești un manager HR cu experiență sau ești la început de drum, noi suntem aici pentru tine. 

Pentru că știm că ai nevoie de întreg ajutorul pe care îl poți primi pentru a pune pe picioare proiecte ambițioase, ne dorim să îți punem la dispoziție cunoașterea pe care am acumulat-o, astfel încât tu să adaugi elemente de noutate și, împreună, să evoluăm…personal, organizațional și ca societate durabilă.

De ce Happy Team Project?

  • nu credem în teorie decât dacă se verifică în practică. Noi am verificat o mulțime de teorii de HR și îți putem spune din experiența noastră ce funcționează și ce nu
  • oferim gratuit 98% din materialele noastre. Scopul nostru este să facem aceste materiale gratuite mai bune decât orice alte materiale pe care le poți găsi contra cost

Misiunea și viziunea noastră

Ne dorim o societate evoluată, care să înțeleagă că fericirea angajaților și productivitatea lor merg mână în mână.

Pentru că știm că este nevoie de respect, răbdare, imaginație și efort pentru a crește echipe sănătoase, noi, Happy Team Project, punem la dispoziția managerilor HR întreaga noastră cunoaștere și experiență.

Ne dorim ca dialogul dintre angajați și manageri sau reprezentanții HR să devină o normalitate și să ducă în mod natural la decizii și politici adaptate unei culturi organizaționale sănătoase.

Happy Team Project este o platformă online de creștere și dezvoltare care servește o comunitate de manageri HR. Comunitatea noastră este formată din indivizi și echipe în toate stadiile călătoriei lor manageriale. Aceștia au o cauză comună – să devină creatori de valoare, care îi pot ajuta pe toți cei implicați să câștigeHappy Team Project își motivează membrii pentru a-și atinge scopurile cu ajutorul conținutului educațional și experiențelor online de training de cea mai bună calitate. 

Ne dorim să influențăm cultura organizațiilor atât de profund, încât nimeni să nu își mai poată imagina cum puteau colabora în trecut.

Valorile noastre

Iubire pentru oameni

Iubim oamenii, de toate formele, mărimile, culorile și genurile. Îi vrem mereu diverși și originali și vrem să găsim mijloacele potrivite pentru a-i ajuta să fie fericiți zi de zi, să colaboreze mai bine și să pună în serviciul societății talentele lor prețioase

Corectitudine

Abordăm fericirea într-o manieră foarte serioasă. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura că produsele, serviciile și informațiile pe care le oferim sunt la cele mai ridicate standarde de calitate și promovăm doar acele produse și servicii pe care le-am testat și în care credem

Iubire pentru natură

Iubim natura, ne dorim să o protejăm și să o repunem în drepturi, dar și să oferim soluții și idei pentru toți cei care își doresc același lucru dar nu știu cum să o facă

Joc cu sens

Credem că joaca, făcută cu sens, are un rol esențial în procesul de învățare, în sudarea echipelor și în maximizarea performanțelor

Rezultate mari cu resurse puține

 Ne place să oferim soluții gratuite sau la costuri reduse, pentru că suntem convinși că toți angajații, indiferent de mărimea și puterea organizațiilor în care lucrează, merită să vină fericiți la muncă zi de zi

Fericire

Suntem convinși că fericirea este elementul care face ca viața să merite trăită. Iar pentru asta, este esențial să fim fericiți și la muncă, nu doar în timpul liber

 

Alegem sănătatea

îmbrățișăm, fără vinovăție, flexibilitatea vieții noastre profesionale care ne oferă oportunitatea să ne punem pe primul loc pentru a-i ajuta pe ceilalți mai mult

 

Share fără Ego

oferim viziunea completă a experienței noastre pentru a ne asigura că punem la dispoziție o învățare autentică ce ne promovează valorile fără compromisuri

Originalitate

Avem mereu idei crețe și ne mândrim cu asta

 
Îmbrățișăm procesul

Suntem curioși, învățăm din greșeli și ne recunoaștem erorile. Asta ne ajută să promovăm sustenabilitatea și să explorăm toate oportunitățile. Așa reușim să ne bucurăm de proces la fel de mult ca și de succes

 

Comunitatea noastră de manageri HR se întâlnește și prinde viață în special cu ajutorul abonamentului prin e-mail.
Ne-am bucura să ni te alături dacă nu ai făcut-o deja. Abonamentul este pentru totdeauna gratuit, plin de conținut exclusiv și întotdeauna opțional; te poți dezabona foarte ușor oricând.