fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru că și echipa Happy Team Project este formată tot din oameni harnici :), unii dintre noi au avut deja o binemeritată vacanță, alții își fac entuziasmați bagajele pentru concediu. 

Dacă te interesează cum reușim noi să nu fim invidioși pe colegii care se pregătesc să plece în vacanță, te invităm să citești sfaturile colegilor noștri:

Oferă-ți două zile după ce te întorci din călătorie

Este foarte important! După ce te întorci, rezervă-ți cel puțin două zile pentru a-ți reintra în ritm. 

O să ai rufe de spălat, ordine de făcut, despachetare, cumpărături și multe altele, plus o grămadă de e-mailuri de citit. 

Dacă te întorci din concediu pe 9 august, anunță-ți șefii/colegii/partenerii că vei fi disponibil pe 11.  Îți vei mulțumi pentru cele două zile în plus! 

Programează-ți o activitate plăcută pentru săptămâna în care te întorci

Sună-ți prietenii și programați o seară de distracție imediat ce te întorci. Pe de-o parte, ai cu cine să împărtășești peripeții din vacanță, iar pe de alta ai la ce să te gândești cu bucurie pentru prima perioadă când te vei întoarce acasă. 

Chiar dacă va fi vorba numai despre o cafea cu un prieten, sau o programare la manichiură, va face o diferență uriașă.

Fii convinsă că vei fi productivă mai târziu

Probabil că ai senzația că motivația ta s-a dus pentru totdeauna, dar o să repară. Întotdeauna se întoarce. 

Să încerci să forțezi motivația și productivitatea să apară, asta de obicei sfârșește prin a te face și mai neproductiv decât dacă îți iei o după-amiază liberă, numai pentru tine. 

 

Învață ceva nou

De multe ori depresia post-vacanță ne arată că este timpul pentru o schimbare în carieră. De cele mai multe ori însă, nu știm ce ne-am dori să facem. Primul pas este să afli asta. Poți rezolva zeci și sute de teste de personalitate care îți arată meseria care ți se potrivește ca o mânușă. Experiența noastră de consiliere vocațională ne spune că e vorba de alegere și dedicare. Alege un skill pe care să îl dezvolți și dedică-i timp. Te vei simți în scurt timp motivat să îți urmezi visele. 

Nu te compara cu influencerii din social media

Social media are ca scop principal compararea, iar când te simți demotivat, cea mai proastă soluție este să te compari cu alții.

Să știi că toți avem cel puțin o cunoștință în lista de prieteni a cărui viață pare o perpetuă vacanță. Ne întrebăm cum reușește și de ce nu suntem și noi la fel. În realitate lucrurile nu sunt niciodată așa cum par pe rețelele de socializare. 

Dacă nu ne crezi, chiar te rugăm să explorezi, odată ce melancolia de după vacanță îți trece. Până atunci, cel mai înțelept ar fi să nu te compari cu nimeni.

Ascultă un podcast motivațional/ citește o carte motivațională

Iată un filmuleț care pe noi ne motivează de fiecare dată și pe care ți-l recomandăm cu mare drag:

Dacă îți dorești să citești o carte care să îți ofere un boost motivațional imediat după vacanță, iată câteva dintre recomandările noastre:

I will teach you to be rich – Ramit Sethi

Chiar dacă este în engleză, cartea lui Ramit este prima pe lista noastră fiindcă te poate ajuta cu adevărat să îți pui viața financiară în ordine. Liniștea interioară adusă de finanțe funcționale îți crește motivația exponențial, ca și profitul. 

Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace – Stephen Covey

Un titlu tradus comercial, dar o carte clasică ce te ajută să îți construiești o cultură familială de succes.

Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman

O carte de bază care te motivează ajutându-te să îi înțelegi mai profund pe ceilalți, fie ei oameni dragi, fie persoane care îți fac viața grea, fie o combinație între cele două categorii.

Dacă îți dorești o lectură scurtă dar motivațională, îți recomandăm să citești prima parte din jurnalul nostru de vacanță

Tu cum îți recapeți motivația după ce te întorci din vacanță? lasă-ne un mesaj mai jos în care să ne povestești despre asta.

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu