fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Este mai ușor să ceri mult de la tine atunci când îți oferi cât mai mult.”

Suntem în mijlocul verii și ritmul muncii noastre a mai încetinit puțin. Toți aveam planuri de vacanță pe care pandemia ni le-a dat peste cap, iar acum trebuie să ne regândim vara, concediul și micile bucurii pe care le aveam pregătite pentru noi și pentru cei dragi.

Pentru că suntem o echipă bucuroasă în general (Happy Team:) și pentru că scopul nostru este să construim proiecte (n.b.), iată câteva de idei de proiecte al căror unic scop este să te ajute să te bucuri de zilele frumoase cât mai mult:

1. Planifică o călătorie într-un loc nou

Nu trebuie să fie la munte, nu trebuie să fie neapărat la mare sau în altă țară, ci trebuie doar să fie nou. Studiile arată că noutatea și provocarea îi fac pe oameni fericiți. Fie că iei o cină într-un cartier pe care nu l-ai mai văzut, fie că vizitezi o țară străină, vei primi un boost de bucurie de la experiența nouă pe care o trăiești.

2. Râzi tare, să te audă toată lumea

Un mod minunat de a-ți crește nivelul bucuriei. Râzi cu sonor. Un copil mic râde în medie de mai mult de 400 ori pe zi, un adult tipic, de 15 ori. Râsul scade tensiunea arterială și echilibrează nivelul cortizolului. Oferă și un boost binemeritat sistemului imunitar. Întărește legăturile sociale și ajută la rezolvarea situațiilor dificile. Și este distractiv! Fă un efort să râzi tare.

3. Folosește timpul liber pentru a crea noi obiceiuri

Filosoful și psihologul american William James scrie că:

Nu există om mai trist decât cel în care nimic nu e obișnuință, în afară de indecizie; pentru care aprinderea fiecărei țigări, golirea fiecărui pahar, ora la care se trezește și se culcă în fiecare zi și începutul fiecărei munci necesită voință deliberată. 

Cel mai mare beneficiu al obiceiurilor este acela că ne ușurează de greutatea de a lua constant decizii. Cu cât facem mai multe alegeri, cu atât devine mai probabil să alegem drumul greșit pe parcurs. Alege o dată, apoi nu mai alege din nou! Decide să nu decizi. Folosește obiceiurile. 

4. Gândește-te la câteva obiecte pentru biroul tău, în timpul călătoriilor tale

Un birou plăcut te va ajuta să lucrezi mai eficient. Ceva atât de simplu ca un ghiveci cu o plantă, sau o veioză mai frumoasă pot îmbunătăți mult atmosfera.  Contribuie la o atmosferă plăcută și poze cu familia și prietenii, sau un calendar care îți place în mod deosebit.

Iar ca temă de gândire:

Diane Arbus (fotograf) a spus: Cel mai mult îmi place să merg acolo unde nu am mai fost. Tu cum ai completa linia punctată?

Cel mai mult îmi place să ………….. . Îmi vizitez orașul natal, lucrez în grădină, planific o călătorie, citesc pe canapea?

Lasă-ne răspunsul tău mai jos, într-un mesaj. Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu