fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ești managerul departamentului HR și azi aștepți noii colegi, proaspăt angajați. În drum spre birou îți fuge gândul la ce ai de făcut. Unii dintre ei sunt la primul loc de muncă, iar alții au mai fost angajați.

Amintiri din prima ta zi la companie

Pe fondul unei melodii clasice de la radio îți amintești cum a fost prima zi în compania în care lucrezi, la departamentul HR. Sunt ceva ani de atunci. Totuși ai în memorie cum colegul de la resurse umane te-a așteptat la intrare și te-a condus într-un birou. ”Bună dimineața!”, le-ai spus colegilor care stăteau la birourile din încăpere. ”Oooo, lume nouă! Te așteptam!” a spus managerul, apoi a făcut scurt prezentările. Te-ai prezentat la rândul tău și te-ai uitat în jur unde ai putea să lași haina și geanta. Între timp, colegul de la resurse umane salutase respectuos și plecase. Cu o voce calmă, dogită de fumat,  managerul a prezentat pe scurt activitatea structurii. Era un pic răcoare în birou. Șeful deschisese geamul și fuma la fereastră.

***

Semaforul s-a schimbat în verde. Cu gust un pic amar, pornești mai departe. Dar e aglomerație… Mai prinzi o dată semaforul. Cu ochii setați pe lumina roșie aluneci din nou în amintirea acelei zile. Ai observat cu surprindere că, în afară de două scaune libere, un raft cu dosare și o măsuță pe care erau câteva cești de cafea, o cutie cu zahăr și un ibric în care fusese făcută cafeaua în acea dimineață, nu mai e nimic. Te întrebai unde urma să lucrezi. Șeful ți-a prins privirea… ”Nu te îngrijora, vorbim acum să îți aducă un birou și un scaun! Emile, dă un telefon la aprovizionare, te rog! O cafea bei?”

Din nou verde. De data asta treci de intersecție. Ca Ernest Maftei în filmele clasice românești, exclami șoptit: ”eheii, ce vremuri!” Între timp ai ajuns managerul departamentului HR din companie…

Primul contact cu cei mai noi membri ai echipei

Ajungi la serviciu. Parchezi și cobori cu cafeaua încă fierbinte în mână. La intrarea în companie, la recepție te caută din priviri noii colegi. Lasă cafelele pe măsuță și se ridică, îndreptându-se spre tine. Zâmbești sincer. Ești mândru de colegii de la recrutare, care au reușit să găsească și să aducă în companie specialiștii și ”bobocii” de care departamentele aveau nevoie. Îi saluți cordial. ”Bine ați venit! Vă propun să mai stăm cinci minute aici și să ne bem cafeaua.” ”Ați găsit loc de parcare?” întrebi, deși știi răspunsul: sigur au găsit loc de parcare, pentru că au avut grijă de asta colegii de la logistică. În timp ce sorbiți din lichidul fierbinte și energizant, le spui că te bucuri că au venit în echipa companiei. Speri să fie o zi frumoasă pentru ei, deși afară plouă. Noii veniți nu mai sunt așa de încordați ca în clipa în care v-ați întâlnit. ”Nu-i nimic, e semn de belșug!” zice unul dintre aceștia. Îți place optimismul lui.

Cafeaua s-a terminat. Te uiți spre noii colegi. Și ei au terminat. ”Vă rog să mă însoțiți!”

Când treci pe lângă recepție, saluți cu același zâmbet sincer adăugând: ”Dumnealor sunt noii noștri colegi!” De la recepție ți se răspunde cu o înclinare complice a capului.

Scurtă prezentare a companiei

Îi conduci pe colegi spre biroul tău, explicându-le topografia locului: ”Aici e sala de ședințe, acolo e departamentul cutare, dincolo e biroul managerului structurii de logistică, aici e sala de mese…”

”Am ajuns! Poftiți, vă rog! Luați loc! De azi faceți parte din compania noastră!” le spui, înmânându-le cartelele magnetice pe care sunt imprimate numele lor, sub sigla companiei. Le explici unde le vor folosi.

Îi privești mai atent în timp ce le prezinți puțin mai amănunțit compania. Proiectezi pe ecranul folosit pentru videoconferință date despre departamente și managerii acestora, punând accent pe cele la care noii colegi vor fi repartizați. În plus, le spui câteva povești despre companie pe care nu le găsesc pe pagina de internet oficială. Unii pun întrebări, alții observă atent și tăcut – fiecare, credeți voi de la HR, potriviți acolo unde au fost recrutați, în funcție de personalitățile fiecăruia.

Au sosit și managerii

Așa cum ați stabilit cu câteva zile în urmă, au sosit și managerii departamentelor la care noii colegi vor fi repartizați. Împreună porniți un tur de prezentare a companiei, care se termină la birourile top managementului. Deși mereu ocupați, aceștia și-au găsit timp pentru a le ura bun – venit celor mai proaspeți membri.

După întâlnirea de gradul zero, cu top managementul companiei, împreună cu managerii vă îndreptați spre sala de mese. Compania promovează un stil de alimentație sănătos, iar sala de mese e un loc de socializare și de brainstorming, un loc potrivit pentru a cunoaște viața informală a companiei. Deși noii veniți sunt, inevitabil, sub tirul privirilor celor prezenți, noua echipă se descurcă bine. Managerii îi fac să se simtă bineveniți. După masă fiecare dintre noii veniți merg, împreună cu managerii spre structurile la care au fost repartizați.

Încă o etapă încheiată

Te întorci la birou, gândindu-te la mail-urile care așteaptă să fie citite și rezolvate, la înscrierile la cursurile de perfecționare care încep în curând și la ce surprize te mai așteaptă, că așa e activitatea la HR.

Spre sfârșitul programului treci rapid prin departamentele unde colegii noi au fost repartizați pentru a colecta primele impresii ale acestora. Îi găsești pe toți la birourile lor, stând comod în fața calculatoarelor. Schițezi un zâmbet abia perceptibil, amintindu-ți de prima ta zi în companie și fugind cu gândul la câte s-au schimbat de atunci. Afli că au primit cu toții mailul de bun venit din partea top managementului. Îi anunți că în zilele următoare vor face instructajele de securitate și siguranță în muncă și pe cele de protecție civilă. Te înțelegi din priviri cu managerii, afli cu satisfacție că și cei mai introvertiți dintre cei noi au fost interesați de activitatea structurilor și s-au arătat disponibili pentru participarea la proiectele prezentate. Aceștia ”au fost dați în grija” mentorilor și vor parcurge împreună etapele programului de integrare în companie.

Le urezi o zi bună în continuare și pleci mulțumit spre biroul tău. Deja compui în gând un mail de mulțumire pentru echipa ta, care a dus la bun sfârșit procesul de recrutare și cu care ai pregătit încă o primă zi în companie pentru noii membrii ai echipei.

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu