fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Știați că 13 noiembrie este Ziua Mondială a Bunăvoinței?

Argument

Ne-am gândit să vă propunem o serie de articole în care să legați zile aniversare stabilite la nivel mondial cu activități tematice pe care să le desfășurați, la muncă sau acasă.

Pe Glob fiecare țară are zilele pe care le aniversează la nivel național, zile care marchează, de obicei, momente importante din istoria țării.

Auzim despre ele în special la radio, în timpul petrecut în mașină spre serviciu sau spre casă.

Alte zile sunt sărbătorite la nivel mondial. Să ne amintim de Ziua Pământului (22 aprilie) sau Ziua Internațională a Păcii (21 septembrie). Acestea sunt ”patronate” de organizații internaționale, cum ar fi ONU, UE sau Organizația Mondială a Sănătății.

Iar alte zile sunt pur și simplu recunoscute la nivel planetar și sărbătorite ca atare, cu sau fără liber de la serviciu. Cu toții știm de Ziua Internațională a Femeii, Ziua Copilului sau Ziua Îndrăgostiților (nu mai scriem datele acestora…)

De obicei, organizațiile care patronează zilele aniversare organizează activități menite să transmită mesaje puternice referitoare la ziua respectivă, iar cele unanim recunoscute au căpătat și un accentuat caracter comercial.

13 noiembrie

Să revenim însă la ziua de 13 noiembrie. Adică, la Ziua Mondială a Bunăvoinței.

Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1998 și a fost înființată de Mișcarea Mondială a Bunătății. Aceasta din urmă este o organizație non-profit și non-guvernamentală ce se axează pe inspirarea și încurajarea oamenilor să dea dovadă de mai multă bunătate în viața de zi cu zi.

Știm cu toții că bunăvoință înseamnă îngăduință. Dar mai înseamnă și tragere de inimă, sârg sau stăruință. În această cheie, de strădanie de a face fapte bune pentru ceilalți, vă propunem o săptămână a bunăvoinței la serviciu, dar și acasă.

Ce puteți face la serviciu?

  • Stabiliți o săptămână a mesajelor motivaționale la serviciu; le puteți transmite prin mesaje pe mail sau pe grupurile de socializare aferente. Spre exemplu, vă recomandăm să puneți în aplicare Ziua lui Mulțumesc, un concept de team building cu distanțare socială.
  • Faceți o colectă de cărți și donați-le unei școli sau unei asociații de caritate
  • Ajutați-i pe colegii care au o mai mult de lucru în săptămâna respectivă
  • Transmiteți aprecieri colegilor, indiferent că sunt managerii, colegii de echipă sau mentorii voștri
  • Organizați, dacă este posibil în condițiile actuale, activități de relaxare în timpul pauzelor

Cu siguranță compania voastră va avea de câștigat, cel puțin la capitolul coeziune.

Dar acasă?

Știm cu toții că stresul de la serviciu ne însoțește de multe ori acasă. Încercați să lăsați grijile la birou.

  • Încercați să fiți mai asertivi cu partenerul sau partenera de viață
  • Ascultați-i mai mult pe copii și gândiți-vă ce ar fi fost bine să știți când erați ca ei (vă propunem și articolul nostru 6 skilluri pe care mi-aș fi dorit să le am când eram copil…pe care tu le poți transmite copiilor tăi)
  • Străduiți-vă să oferiți mai mult feedback constructiv familiei. Pentru asta însă, încercați să vă puneți în locul fiecăruia și să îi înțelegeți personalitatea și modul de gândire. Iată câteva tips and tricks aici și aici.
  • Inițiați jocuri care să vă binedispună: de exemplu, țineți pe frigider un jurnal al stimei de sine în care să treceți, fiecare, ce ați reușit să faceți în ziua respectivă și ce v-a făcut să vă simțiți bine.

Veți vedea că veți avea parte de mai multe momente frumoase împreună cu cei dragi

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu