fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recunoaște! Vă e dor de o activitate de team building! Dar e important să fiți responsabili și să păstrați distanța socială, așadar nici nu v-a stat gândul la așa ceva. Totuși, ai auzit că se pot organiza astfel de activități online, dar nu prea știi de unde să o apuci cu cercetarea pe subiect.

Ca de obicei, ne dorim să îți facem viața ușoară. Așadar, am făcut noi munca de cercetare și îți vom povesti în cele ce urmează despre cele mai interesante soluții pe care le găsești pe piață. Iată ce am găsit:

1. Atelier online de meșteșuguri de la Moara de hârtie

Moara de hârtie a pornit ca un sat al meșteșugurilor, unde vizitatorii au ocazia de a savura mâncăruri inspirate de atmosfera vremurilor de altădată. Dedicat atât copiilor cât și adulților, în acest loc se realizau ateliere de lucru manual și târguri de meșteșuguri. Noua realitate i-a mutat pe organizatorii atelierelor Morii de hârtie în online, unde organizează acum ateliere de meșteșuguri. Colegii tăi vor primi recuzita necesară acasă, iar întreaga ședință va fi moderată de traineri.

2. Atelier KaleidoLove cu Veronica Soare

În atelierul KaleidoLove fiecare coleg construiește un caleidoscop. În acest timp, Veronica va explora metaforele și lecțiile ascunse în acest fenomen optic.

Printre recenziile primite de Veronica, fata cu caleidoscoapele, ne-a plăcut următorul: ”Fantastic experience – team work and child play, plus your self-made toy to take home at the end, just wooow!”

3. Escaperoom virtual de la Escaperoam

Cei de la Escaperoam te invită să încerci alături de colegi un nou concept de escape room, de această dată online. Fiecare de la el de acasă, colegii comunică prin rice platformă de comunicare online și rezolvă misiunile împreună. Momentan au o camere disponibilă: ”Pe urmele agentului Y-22”. În curând vor lansa și ”Destinul comorii”.

4. Atelier de Dream Management cu Mirela Oprea

Potrivit feedback-urilor, Mirela Oprea oferă mai mult decât o activitate de team building online. Ea identifică și clarifică visuri, apoi folosește puterea științei pentru a le realiza. Atelierul este potrivit pentru 8-20 de participanți și durează 4 ore.

5. Team building remote cu GoodStory

Cei de la GoodStory se descriu ca fiind ”storytellers, experienced business strategists, creative dreamers and innovative minds”. Oferă programe de team building remote, realitate augmentată și aventură.

6. Escape room de la Captive Escape Room

Cei de la Captive Escape Room s-au mutat în online! Vă propun ție și colegilor tăi o experiență în care Roboțelul B.R.U.C.E. este angajat să investigheze răpirea lui Moș Crăciun. Trebuie să îți aduni echipa și să îl ajuți să rezolve acest caz misterios, din căldura și confortul propriei case. 

Un alt joc propus de ei este Pegasus Project. Dar cel mai bine citește toate detaliile direct pe pagina lor de facebook.

7. Activități de team building online cu Ecoxtrem

Printre activitățile pe care ți le propun facilitatorii Ecoxtrem sunt Hack the system, Quiz, Bridge the virtual gap, Challenge your senses și Online scavenger hunt. De asemenea, au un două concepte de team building online: Murder Mystery și Quaranteambuilding. 

8. Idei de activități pe care le poți organiza chiar tu recomandate de paymo

Echipa paymo a realizat un articol interesant și bine documentat, plin de idei de jocuri de team building pe care le poți implementa chiar tu pentru colegi. Dacă îți plac provocările, acesta e un articol potrivit pentru tine.

9. Escape room virtual de la HPDI

Din descrierea de pe site-ul HPDI, obiectivele acestui escape room virtual sunt gândirea strategică, leadership, comunicare, decision making și problem solving. În plus, zvonurile din social media spun că au peste 20 de activități testate și 15.000 de oameni în programe online în anul 2020.

10. Atelier online de degustare de vinuri de la Bem un Vin

Conceptul celor de la Bem un Vin este foarte original. Ei îți oferă posibilitatea de a organiza o degustare de vinuri, pe echipe. Un kit de degustare oferit de Bem un Vin conține 7 sticuțe de vin de 100 ml, o bucată de brânză maturată cadou, dar și un voucher cadou pentru cumpărături viitoare de la Bem un Vin. Stabiliți împreună o oră pentru a vă conecta online și vă bucurați de o nouă experiență de team building împreună.

11. Atelier online de pictură oferit de Atelierul Zânei

Fiecare dintre colegii tăi va primi de la Atelierul Zânei câte o cutie cu un set de pictură, iar atelierul va fi moderat online. Potrivit paginii de facebook, cu ajutorul Zânei poți crea cadrul perfect pentru relaxare, explorare și exprimare a unicității fiecăruia.

12. Activitate de team building online organizat de Puzzle Punks

Cei de la Puzzle Punks îți oferă activități de team building online pentru echipe remote sub formă de escape room virtual. Pot organiza programe de 60 sau 120 de minute de puzzle-uri și mistere pentru echipe de maxim 100 de persoane în același timp. Jocurile sunt menite să dezvolte comunicarea, gândirea critică, spiritul de echipă, totul într-un format distractiv. Concret, jocurile celor de la Puzzle Punks sunt conduse de un avatar (actor). Acesta se află într-un escape room real și urmează fiecare instrucțiune a echipei. Interesant, nu-i așa?

13. Atelier online de autocunoaștere și dezvoltare prin artele teatrale organizat de ARTIZ Theatre Company

În mod normal, ARTIZ Theatre Company organizează spectacole artistice, evenimente cu personaje istorice, tururi interactive și istorice ale orașului, treasure hunts și petreceri tematice. În perioada pandemiei însă, sloganul lor este ”Show must go online”. Așadar, susțin cursuri online de actorie, public speaking, dicție și evenimente de team building. 

14. Degustare de vin oferit de cei de la Despre Vin

Sloganul celor de la Despre Vin este ”Vin le-au mai trimis și alții. Tu oferă-le o experiență de degustare!”. Ei îți promit că se ocupă de tot.Trimit vinurile alese de comun acord cu tine conform bugetului, realizează jocurile și o degustare online. Poți colabora cu ei pentru un ice breaker pentru meeting sau team building virtual, dar și pentru un eveniment stand-alone. 

15. Team building digital de la Starfish Events

Echipa Starfish Events a combinat ideile despre facilitare și gamification cu o interfață de video conferință. A rezultat un joc de echipă amuzant, engaging, customizabil care poate fi jucat de orice echipă online. Dacă le vizitezi site-ul, poți juca un demo gratuit de 30 de minute pentru a te decide dacă e o soluție potrivită pentru echipa voastră.

16. Ateliere și activități pentur o viață sănătoasă oferite de la New Body

Master trainerii și specialiștii în nutriție de la New Body îți oferă programe precum WakeUp Training, Trash the Stress, Healthy Eating, Dance Sport Classes, Massage at Home și 1 on 1 Healthy Coaching. Un team building înclinat spre sănătare.

17. Atelier online de dans cu Artizthick

Artizthick este primul centru Hip-Hop din România și un hub al artelor urbane. Umblă vorba prin social media că oferă și ateliere online, deci dacă ți se pare o idee bună pentru colegii tăi, dă-le un semn!

18. Trivia online de la PUB QUIZ Society

Cei de la PUB QUIZ Society s-au adaptat acestor vremuri și organizează quiz-uri pe această plaformă. Quiz-urile constau în întrebări grilă, cu un singur răspuns corect. Fiecare echipă primește câte un cod cu care membrii ei vor putea accesa quiz-ul din platformă. Pentru mai multe detalii, sigur îți răspund ei la toate întrebările!

19. Curs de improvizație și actorie de la Dream & Act

Echipa Dream & Act organizează evenimente online bazate pe improvizație, actorie, conectare autentică și voie bună. Poate e momentul să îți ajuți colegii să aibă mai multă încredere în ei și curajul de a acționa. 

20. Leadership Game oferit de MHD Consulting

Cei de la MHD Consulting îți propun Leadership Game, o activitate de team building online dedicată liderilor din organizația ta. Aceștia vor descoperi, timp de două ore, ce face un adevărat lider. Jocul a fost creat de John Maxwell Team și este un instrument de învățare, complex, prin joacă, menit să ajute participanții să-și dezvolte abilitățile de comunicare și leadership.

21. Atelier de Kokedama oferit de Sâmbure

Kokedama este o artă japoneză de aranjare a plantelor pentru crearea unui aranjament sustenabil și estetic. Un aranjament kokedama este format dintr-o bilă de pământ acoperită cu mușchi pe care cresc plante ornamentale. Cei de la Sâmbure îi pot învăța pe colegii tăi într-un atelier online cum să creeze un astfel de aranjament care să le și rămână amintire. Pentru asta, vor primi prin poștă kit-ul necesar.

22. Escape room de la Puzzle Rooms

Unul dintre cele mai vechi escape room-uri din România, cei de la Puzzle Rooms au transpus jocurile din camerele lor în online. Aveți parte de același decor din camerele reale, trăind experiența completă.

23. Atelier de improvizație de la Improvisneyland

Trupa Improvisneyland susține de 12 ani activități de team building prin teatru de improvizație, fie în calitate de traineri, fie în calitate de actori-improvizatori într-un spectacol interactiv. În anul 2020 s-au adaptat la mediul online. Oferă acum un spectacol transmis în regim de TV (cu multiple camere, cu actorii live într-un teatru profesionist, cu sunet și lumini). Colegii tăi intră în legătură cu ei pe Zoom sau Youtube Live. Sună foarte bine, nu-i așa?

24. Online Team Cooking oferit de Société Gourmet

Cei de la Société Gourmet te asigură că poți să faci în continuare un team building cu echipa ta în condiții sigure, fiecare de acasă. Ei cred în puterea gătitului pentru a crea o conexiune unică, specială, care străbate bariere. Timp de 90 de minute colegii tăi se conectează prin Zoom și participă la un curs de gătit live susținut de Certified Master Chef Henrik Sebok special pentru voi. Fiecare trebuie să își pregătească ingredientele primite în lista simplă de cumpărături și opțional un pahar de vin pentru a ciocni virtual. De restul se ocupă ei. 

25. Team building virtual oferit de Azimut

Cei de la Azimut te asigură că pun accent pe distracție, dar și pe învățare socială alătură de echipă. Cresc apoi utilitatea programului prin diagnoză și raport de follow-up. Se ocupă de logistică și organizare (spațiu virtual, aplicații de teleconferință etc.), iar programele sunt personalizate în funcție de specificul grupului și obiectivele programului. O activitate durează între 2 și 4 ore, iar numărul de participanți poate varia între 5 și 90 de persoane.

 

Cu siguranță mai sunt multe alte soluții de team building online pe piață, dar cu această listă extinsă ți-am economisit timp prețios și ți-am activat ideile la maximum. Sperăm să găsești cea mai bună soluție pentru tine și colegii tăi. Dacă ți-a plăcut articolul și îți dorești să primești mai mult conținut dedicat ție, nu uita să te abonezi la Newsletter-ul nostru (găsești formularul mai jos) sau să dai like paginii noastre de facebook.

Alte articole utile pentru tine

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu