Anunță-i pe participanți despre traseu. Precizează neapărat ora și punctul de întâlnire și punctul de încheiere, dar și străzile sau zona care vor fi acoperite în timpul turului. Nu uita de clădirile care vor fi vizitate și în interior.
Tot acum spune-le colegilor și despre costurile presupuse de experiență. Acestea pot fi generate de biletele de intrare la muzeele care vor fi vizitate, spre exemplu. Trimite-le un link cu site-ul restaurantului la care vă veți încheia turul.
La începutul turului spune câteva cuvinte despre obiectivele acestei activități. E important ca oamenii să se simtă bine, dar și să conștientizeze că participă la o activitate de team building, al cărei scop este de a închega relații informale cu colegii de muncă.
Pe timpul desfășurării turului anunță de fiecare dată destinația următoare.
Când ajungeți la clădirea respectivă, spune câteva cuvinte despre stilul arhitectonic căruia îi aparține și despre arhitectul care a proiectat-o. Adaugă informații despre cine a fost primul proprietar și ce destinații a avut de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, menționează ce evenimente importante au avut loc la acestă locație.
Adaugă în descriere elemente de arhitectură care fac construcția interesantă. Astfel de elemente ar putea fi basoreliefuri, statui care aparțin proprietății, marchize, verande sau elemente de feronerie (porți, uși, felinare, etc.).
Invită-i și pe ceilalți participanți să spună câte ceva despre clădire, sau lasă-i să intervină în discuție, dacă au ceva de adăugat. Ai grijă, însă, ca aceștia să nu monopolizeze prezentarea.
Încearcă să nu vorbești mai mult de 10 minute despre un obiectiv, pentru a nu pierde atenția participanților.
Chiar dacă ești pasionat de acest subiect, nu uita că nu sunteți arhitecți, constructori sau muzeografi. În cazul în care faceți parte din această categorie, probabil organizați voi astfel de activități 😊.