fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De când îți doreai să le demonstrezi colegilor că și tu ești cool și la curent cu toate noutățile? Ei bine, acesta e momentul! Ajută-ți colegii să intre în Clubhouse și dovedește-le că ești un adevărat lider informal al companiei voastre!

Ce e Clubhouse te întrebi? Multă lume întreabă asta în aceste zile. Clubhouse este o nouă rețea de socializare bazată exclusiv pe interacțiune audio. E un fel de hub al podcasturilor live în care poți intra în aceeași ”cameră” și sta de vorbă cu vedete, influenceri, oameni de știință, oameni de afaceri, lideri politici și alți oameni interesanți. Le poți asculta ideile, poți pune întrebări și exprima propriile idei. Nimic din ceea ce se aude în aplicație nu poate fi înregistrat sau salvat. 

Cel mai interesant însă e că pentru a avea acces în această platformă trebuie să primești o invitație din partea unui membru. Fiecare membru al Clubhouse primește momentan două invitații pe care le poate transmite prin intermediul numărului de telefon altor prieteni. Și tocmai de aceea TOATĂ LUMEA vrea să intre! 

Aplicația a fost lansată în 2020 și deja a câștigat o popularitate incredibilă. Singurul dezavantaj este că, momentan, e disponibilă doar pentru iphone. Însă dezvoltatorii lucrează de zor pentru a o face disponibilă și pentru Android în curând.

Printre utilizatorii Clubhouse se numără personalități precum Oprah, Drake, Chris Rock, Ashton Kutcher, Mark Zuckerberg, Elon Musk, dar și mulți alți proprietari ai companiilor de top din lume. 

Accesul în Clubhouse ca activitate de team building

Demonstrează-le colegilor că împreună sunteți de neoprit! Transformă accesul în Clubhouse într-o provocare pentru întreaga echipă. Trebuie doar ca unul dintre angajați să facă rost de o invitație și să se înregistreze în aplicație. Oferă apoi cele 2 invitații pe care le are la dispoziție către alți 2 membri ai echipei. Ceilalți dau invitațiile lor mai departe…și tot așa. Ai prins ideea. În plus, dacă ne dai un mesaj, s-ar putea să te ajutăm noi cu o invitație, pentru a avea un punct de pornire (mai avem câteva disponibile). 

Ajutându-vă unii pe ceilalți, veți intra cu toții în rețea într-un timp foarte scurt și va fi cea mai bună dovadă a faptului că împreună sunteți mai puternici decât pe cont propriu. Și până la urmă asta e ideea oricărei activități de team building, nu-i așa?

Clubhouse ca soluție de învățare continuă

La înregistrarea în aplicație, utilizatorul selectează domeniile de interes. Apoi, în funcție de aceste preferințe, primește notificări cu privire la întâlniri care au loc și care l-ar putea interesa. De asemenea, își poate programa în propriul calendar participarea la o întâlnire care i se pare interesantă.

Oferindu-le acces colegilor în această aplicație îi ajuți să se dezvolte și să învețe continuu lucruri noi despre cele mai variate subiecte. În plus, poți porni un topic de conversație pe platforma internă sau ”la țigară” despre ideile interesante pe care le-au aflat în camerele de discuții în care au intrat. Pe nesimțite, vei participa la adevărate seminarii, dezbateri și paneluri de discuție.

Îmbunătățește comunicarea internă prin intermediul aplicației

Nu te limita la demersurile de mai sus ci organizează întâlniri periodice ale companiei voastre în platformă. Poți organiza întâlniri cu circuit închis, în care le acorzi doar angajaților acces. Acestea vor constitui o oportunitate pentru colegii tăi de a-i asculta pe liderii companiei vorbind despre diverse subiecte și pentru a adresa întrebările care îi frământă. 

În aceste vremuri în care ne vedem și discutăm atât de rar, posibilitatea de a discuta ”aproape” normal unii cu ceilalți va fi ca o gură de aer curat pentru voi toți. 

Poți organiza întâlniri săptămânale și poți varia subiectele de discuție de la o întâlnire la alta, punând de fiecare dată reflectorul pe un anumit departament.

Employer Branding prin intermediul Clubhouse

Puteți organiza întâlniri cu acces public în care să împărtășiți lumii cunoașterea voastră. E ca și când ați avea propriul vostru podcast. Îți poți încuraja colegii să preia chiar ei statutul de moderator la întâlniri, prin rotație. Astfel, le dai ”microfonul pe scenă” și îi ajuți să împărtășească lumii din cunoașterea lor. Îi transformi în promotori ai companiei și faci o super campanie de Employer Branding fără eforturi prea mari și cu zero cheltuieli. Ca să nu mai vorbim despre efectele extraordinare pe care le vei vedea în creșterea nivelului de engagement al colegilor tăi!

Deci, ce mai aștepți? E clar că e o super idee care bifează toate punctele de care ai nevoie pentru a scoate în evidență munca departamentului HR. Îți vei atrage recunoștința colegilor și aprecierea liderilor. 

Noi îți urăm mult succes și așteptăm cu nerăbdare să ne povestești cum a decurs totul!

Alte resurse pentru tine

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu