fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indiferent că lucrezi într-o mare corporație sau într-o companie mică, se apropie Sărbătorile de iarnă. Deși știți cu toții că e un an complicat, că sunt reguli, că trebuie să stăm distanțați, parcă inimile voastre tot de copii au rămas. 

Ați început să vorbiți deja cu nostalgie despre alți ani când organizați un moment festiv la birou. Un concurs de prăjituri, un Secret Santa, o competiție de decorat birourile…toate aduceau un strop de veselie în echipa voastră. Vă uneau mai tare și vă ajutau să creați amintiri împreună.

Pentru un moment te-ai gândit că mai bine stați liniștiți. Nu organizați nimic anul acesta și minimizați riscurile și cheltuielile. Dar nu te lasă inima să stai chiar așa, cu mâinile în sân, și să vezi cum trec Sărbătorile pe lângă voi ca și când nu ar fi fost.

Dacă te-ai hotărât că vrei să te mobilizezi și să le aduci o bucurie colegilor în prag de Sărbători în timp ce rămân în siguranță, am decis să facem un brainstorming în echipă și să te inspirăm cu câteva idei interesante. Tu doar alege ce vi se potrivește.

Un calendar / o agendă cu gânduri bune

Probabil deja le oferiți angajaților voștri câte un calendar și/sau o agendă la finalul fiecărui an. De data aceasta însă, le poți da o notă de umanitate acestor obiecte de birotică, rugând colegii să își scrie unii altora câte un gând bun. Astfel, aceștia își vor aminti întreg anul viitor că cineva s-a gândit la ei și le-a spus o vorbă bună.

Degustare de vin...online

Le poți oferi colegilor o experiență online de degustare de vinuri, pe echipe. Spre exemplu, un kit de degustare oferit de Bem un Vin conține 7 sticluțe de vin de 100 ml, o bucată de brânză maturată cadou, dar și un voucher cadou pentru cumpărături viitoare de la Bem un Vin. Stabiliți împreună o oră pentru a vă conecta online și vă bucurați de o nouă experiență de Sărbători împreună (disclaimer: articolul nostru nu este sponsorizat, pur și simplu ne place să bem un vin din când în când și să consumăm produse faine românești).

Poți adăuga la această experiență și un dress code sclipicios sau le poți propune o tematică pentru îmbrăcăminte. Să spunem All Red Party, cei mai originali șoșoni, cea mai originală îmbrăcăminte trăznită creată din ce are omul pe acasă…Astfel, nu ratați petrecerea anuală de Crăciun, chiar dacă  Un team building cu distanțare socială foarte reușit, zicem noi! 

Team trivia pe zoom

Pentru că tu îți cunoști colegii aproape mai bine decât se cunosc ei, poți să organizezi o sesiune de trivia cu tematică de Crăciun. Tot ce ai de făcut este să îți aduci aminte cele mai amuzante lucruri care îi definesc pe colegii tăi și să le scrii pe câteva cartonașe (nu e nevoie să te complici cu mai mult de 20, cu 20 de cartonașe jocul o să dureze aprox. 15-20 min și toată lumea o să râdă suficient).  

Un exemplu din echipa noastră ar fi: Ioana nu își spală cănile aproape niciodată. O întrebare amuzantă care ar putea fi scrisă atunci pe cartonaș ar fi: în cana cui poți găsi urme de Crăciun din 2019? și poți continua tot așa fără să uiți pe nimeni. Îți promitem că toți participanții se vor distra pe cinste și vor afla o grămadă de lucruri interesante unii despre ceilalți.

Treasure hunt online

O vânătoare de comori este mereu binevenită și poate crește energia chiar și într-o petrecere pe Zoom. Activitatea durează aproximativ 15 minute și garantat va crește nivelul de implicare și entuziasm al participanților. Tu vei anunța obiectul pe care participanții trebuie să îl găsească în locuința lor, iar primul care aduce obiectul căutat câștigă un punct. Poți acorda puncte suplimentare pentru povestea din spatele obiectului. 

Iată o listă de idei care să te ajute să te inspiri:

 • cadoul preferat din toate timpurile
 • obiectul pe care îl ai în casă de cel mai mult timp
 • ceva care îți amintește de casa părinților
 • cel mai ”de Crăciun” obiect din casă 
 • un film de Crăciun
 • paltonul de iarnă
 • cel mai urât pulover, pe care îl iubești
 • o fotografie făcută de sărbători
 • scorțișoară

Petrecere cu ciocolată caldă

Dacă nu vrei să încurajezi consumul de alcool, poți organiza o…petrecere cu ciocolată caldă! Trebuie doar să te asiguri că fiecare coleg primește câte un cub de ciocolată pe băț cum sunt cele de la Choc O Lait România, pe care le poți scufunda în lapte și…îți iese o ciocolată caldă de milioane. 

Karaoke de Crăciun

Exact, karaoke! De ce să nu poți organiza un concurs de karaoke online? Atât colegii tăi, cât și vecinii participantului cu cel mai mult elan vor avea parte de o experiență inedită. Înainte să începeți să cântați, le poți oferi colegilor oportunitatea să creeze împreună lista de cântece și colinde pe o platformă ca Sportify sau Pandora. Sau, dacă vrei ca experiența de karaoke să fie cât mai aproape de cea ”reală”, poți da stream pe Youtube la melodii, cu versuri pe care să le poată urmări fiecare coleg. 

Atelier online de gătit

Cu siguranță ai un coleg sau o colegă pasionat(ă) de gătit. Ce-ar fi să îi propui să organizeze pentru toată lumea un atelier de gătit…online? Trebuie doar să le comunici tuturor colegilor ce ingrediente să cumpere, astfel încât să nu fie luați pe nepregătite.

Alege o rețetă destul de simplă, ușor de explicat și de reprodus de către oricine. Astfel, te asiguri că nu dă nimeni foc propriei bucătării și nici că nu rămâne nimeni flămând. S-ar putea ca întreg evenimentul să fie mai distractiv decât îți închipui, pentru că vor intra și familiile în joc. Deja ne putem imagina cum miroase în câteva zeci de bucătării în același timp a…tort de caramel. 🙂 

Secret Santa...online

Poate că ai colegi care adoră Secret Santa și sunt triști că nu se organizează și în acest an. De ce să îi dezamăgești? Fă tu extragerile, folosind un random generator. Transmite-i fiecăruia care este numele colegului pentru care trebuie să cumpere un cadou, dar și adresa respectivei persoane. Transmite-le o dată limită până la care trebuie să trimită cadourile prin curieri. Apoi, partea cea mai interesantă: transmite-le că nimeni nu are voie să deschidă cadoul primit până la momentul meeting-ului online.

Și acum imaginează-ți momentul: intrați toți în videoconferință în același timp, iar fiecare ține în mână un cadou frumos ambalat la care s-a holbat cu nerăbdare timp de câteva zile, fără să aibă voie să îl desfacă. Atunci, în fața ecranului, cu toții își deschid cadourile. În același timp sau pe rând…asta voi decideți, în funcție de numărul oamenilor din echipă și de timpul alocat întâlnirii. Imaginează-ți bucuria din ochii lor în timp ce își prezintă unii altora cadourile primite, încearcă să ghicească cine a fost Moșul, își mulțumesc…pur și simplu magic!

The Naughty List Game

The Naughty List Game e un joc pe care îl puteți juca online, cu tematică de Crăciun. Regulile sunt următoarele:

Toată lumea începe jocul ținând palmele în fața camerei de luat vederi, cu cele 10 degete la vedere. Organizatorul începe să citească niște afirmații, iar fiecare participant coboară câte un deget de fiecare dată când o afirmație este adevărată pentru el/ea. Câștigă cel/cea care, la finalul listei cu afirmații, are cele mai multe degete ridicate. Și iată niște exemple de afirmații:

 • S-a întâmplat să îi dau cuiva mai departe un cadou pe care îl primisem chiar eu anterior
 • Nu cred în Moș Crăciun
 • Am făcut curățenie în spațiul din spatele meu înainte de a începe acest call
 • Mi s-a întâmplat să caut  cu disperare un cadou cu o oră înainte de a trebui să îl ofer
 • Nu i-am urat nimănui Sărbători fericite anul acesta
 • Știu o glumă indecentă legată de Sărbători
 • La ultimul Secret Santa organizat la birou, am tras cu ochiul la cadouri înainte ca acestea să fie oferite/deschise
 • Mi s-a întâmplat să dărâm un brad de Crăciun
 • Am întârziat la această întâlnire
 • M-am prefăcut că îmi place un cadou primit

Alte resurse utile pentru tine

Sperăm că te-am inspirat cu aceste idei și că vei reuși să organizezi pentru colegii tăi evenimentul pe care îl merită! Ați avut cu toții un an greu și e cazul să vă mai destindeți puțin. Dacă mai ai nevoie de alte idei legate de Sărbători sau de crearea unei coeziuni în ciuda distanțării sociale, îți recomandăm următoarele articole:

De asemenea, dacă vrei să primești de veste atunci când postăm articole noi, nu uita să ne dai un like pe pagina de facebook

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu