fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Știai că lunile august și septembrie sunt cele mai potrivite pentru zborul cu parapanta? Ce-ar fi să îți provoci colegii la o activitate care să vă pună sângele în mișcare și să vă lase cu amintiri pe viață?

Așa cum poate îți imaginezi, zborul este genul acela de experiență pe care merită să o încerci măcar o dată în viață. Și pentru că o experiență de acest gen rămâne una memorabilă, e ideală ca și activitate de team building în echipe mai mici. Participanții își vor aminti mereu cu drag atât momentul trăit, cât și persoanele cu care l-au împărtășit. 

Cine poate zbura cu parapanta

În cazul în care îți făceai griji, află că oricine poate zbura cu parapanta. Atât timp cât nu ai rău de înălțime și cât poți alerga un pic, acestea sunt singurele două condiții de care ai nevoie pentru a zbura. 

Nu ai nevoie de o condiție fizică bună. Piloții vă vor asigura tuturor transportul cu mașina până la locul de decolare, iar acolo vă vor face un scurt instructaj. Tot ce va trebui să faci e să alergi câțiva pași, până la desprinderea de pe sol. Din acel moment, nu trebuie decât să te bucuri de peisaj!

Nici de echipament special nu ai nevoie. Ideală este o îmbrăcăminte sport, însă am văzut și oameni în blugi care s-au bucurat de experiență. Desigur, anunță-i pe toți să nu uite să își poarte zâmbetele, pentru că întregul zbor este filmat cu Go Pro. Montajul final vă va asigura o amintire pe viață!

Cât de sigur este zborul cu parapanta

Piloții certificați pentru a zbura în tandem cu parapanta trec prin instructaje extrem de dificile care durează doi ani. Asta lăsând la o parte alți minim doi ani de experiență în zbor cu parapantă simplă pe care trebuie să o dobândească. În total, ei cumulează sute de ore de zbor și investesc mereu în echipamente de ultimă generație. Prin urmare, tu și colegii tăi o să fiți cu siguranță pe mâini bune!

Parapanta tandem este o parapantă cu 2 locuri (pilot și pasager), special concepută pentru zborul în tandem. Pilotul și pasagerul au fiecare propriul sistem de asigurare. Totuși, controlul aparatului de zbor îl deține exclusiv pilotul. Astfel, tot ce trebuie să faci este să te lași pe spate în seletă, să te relaxezi și să te bucuri de priveliște. 

În cazul în care colegii tăi își doresc să trăiască experiența alături de membri ai familiei, poți să le transmiți că și copiii pot zbura cu parapanta în tandem. 

Iată un exemplu în care Basti, unul dintre cei mai experimentați piloți de tandem din România, i-a îndeplinit visul unui băiețel de a-și lua ursulețul de pluș în zbor. Tot de la Basti am aflat, fără să fim surprinși, că cei mici sunt pasageri mai buni decât cei mari! 😊

zbor cu parapanta team building copii

Impresiile altora despre zbor

Dacă încă ești indecis, iată câteva impresii de la alți curajoși care și-au încercat norocul:

Ioana ne spune: ”De ani de zile mi-am dorit să încerc zborul cu parapanta. Îmi imaginam că o să-mi placă, dar niciodată nu mi-am închipuit că e atât de palpitant! Lumea arată de zeci de ori mai frumos de sus.”

Iată și mărturia lui Andrei: ”Am crezut că îmi va fi frică, pentru că o să fiu în aer fără să dețin controlul asupra situației. Pilotul mi-a explicat, însă, că zborul va decurge atât de lin sau de agitat pe cât îmi doresc. M-a întrebat dacă vreau să experimentez câteva rotiri în aer și m-a asigurat că dacă mi se face teamă pot să strig ”Stop!” și se va opri. Gândul că pot în orice moment să controlez modul în care zburăm m-a făcut să mă simt în siguranță. Bineînțeles, nu am strigat deloc ”Stop!”. A fost pur și simplu genial!”

Anca ne mărturisește: ”Cele mai mari emoții le aveam cu gândul la aterizare. Îmi imaginam că ne vom izbi prea tare de pământ sau că va trebui să alerg și voi cădea. Până la urmă, mi-a fost frică degeaba. Tot ce a trebuit să fac a fost să țin picioarele sus. În seletă te simți ca într-un fotoliu și nu trebuie să depui niciun efort. Doar te bucuri de peisaj și de senzație. Recomand!”

Cât costă și ce primești de banii pe care îi dai

Zbor cu parapanta team building peisaj

Costul unui zbor variază între 300 și 500 lei, în funcție de locația din țară (Poiana Brașov are ofertă mai mare de preț decât alte locații din țară), de timpul petrecut în aer și de pilot. 

În preț intră echipamentul de zbor (parapantă, cască și…pilot 😊), precum și filmare și fotografii profesioniste realizate cu Go Pro de către pilot. 

Cel mai important însă, în preț intră una dintre cele mai frumoase amintiri din viața ta!

Bun, acum că te-am convins, iată și câteva locuri în țară numai bune pentru zborul cu parapanta! Alegeți-l pe cel mai aproape de voi sau călătoriți un pic mai mult pentru prețuri mai bune.

1. Județul Brașov

Aproape de București, județul Brașov este ideal pentru cei care locuiesc în capitală și vor să ia repede o gură de aer curat. 

Bunloc – Săcele este cel mai popular loc printre profesioniștii din județ. Urcarea la locul de decolare se face cu telescaunul, până la 1200 m. 

O altă locație din județ este pe Vârful Postăvaru – Poiana Brașov. Decolarea se face de la 1900 m altitudine. Urcarea se face cu instalațiile de transport pe cablu, iar prețul pentru urcare nu este inclus în prețul zborului.

Lempes – Sânpetru este cea de-a treia locație de zbor din județ. Aflată la o altitudine de 650 m, nu este la fel de ofertantă ca celelalte două locații din județ, dar e o alternativă bună pentru un zbor de început. Așa, până prinzi gustul. 😊

Detalii și date de contact găsești aici.

Zbor cu parapanta team building Brasov

2. Județul Hunedoara

În satul Clopotiva din județul Hunedoara vei găsi, în opinia noastră, cel mai bun loc pentru zborul cu parapanta din România. Vei urca gratuit  cu mașina oferită de pilot sau cu un microbuz pus la dispoziție de administratorul zonei de zbor de până la o altitudine de 1200 de m. Decolarea este ușoară, cu suprafață mare și pantă foarte lină, fără obstacole.  Un zbor durează cel puțin 10 minute iar peisajul este de poveste. 

Mai multe detalii, precum și date de contact găsești aici.

Zbor cu parapanta team building Clopotiva

3. Județul Cluj

În apropiere de orașul Cluj-Napoca, ai posibilitatea de a merge la Dezmir (durata zborului de la 2 până la 12 min). O locație asemănătoare este Florești. Totuși, îți recomandăm să mergi câțiva km în plus, în localitatea Liteni. Aici peisajul este mai frumos și ai posibilitatea de a urca în zbor la înălțimi mai mari, în funcție de condițiile meteo.

Mai multe detalii și date de contact găsești aici

Zbor cu parapanta team building Cluj

4. Județul Maramureș

Ai două locații potrivite pentru a zbura în tandem în județul Maramureș. Prima este VF. IGNIS. La o oră de mers cu mașina din Baia Mare, la o altitudine de 1300 de metri, urci cu mașina de teren până la locul de decolare. Durata zborului este de 15-25 de minute care se pot prelungi, în funcție de curenții de aer și de dorința ta, la 35-55 de minute, contra unei taxe suplimentare.

Cea de-a doua locație este localitatea Borșa, aflată la 2 ore și jumătate de Baia Mare. Altitudinea este de 1400 de metri și e posibil să urci acolo cu mașina de teren sau cu telescaunul, urmat de o plimbare de 15 minute pe jos. Plimbarea merită, pentru că vine la pachet cu priveliști spre obiective turistice precum Cascada Cailor sau Pietrosul Rodnei.

Mai multe detalii și date de contact găsești aici.

Zbor cu parapanta team building Maramures

Dacă ți-am făcut poftă de zbor și te-am ajutat să te hotărăști, dă repede share articolului către colegi și începe procesul de convingere! Cu siguranță îți vor fi recunoscători la final!

Dacă nu reușești să îi convingi să trăiască senzații tari nu te lăsa atât de ușor. Invită-i la o plimbare prin țară pentru a descoperi destinații mai puțin cunoscute. Convinge-i să participe la o cursă virtuală de alergare. Sau propune-le câteva activități de team building la distanță.

Show CommentsClose Comments

Lasă-ne un comentariu